Vágólapra másolva!
Magabiztosan nyert az MKB-Euroleasing Sopron a nőikosárlabda Euroligában. Székely Norbert együttese végig vezetve végül 84-62-re verte a vendég Mondeville-t, így öt győzelemmel és két vereséggel a második helyen várja a folytatást az A csoportban. A hazaiak legeredményesebb játékosa az egész héten betegséggel bajlódó Matovic volt 20 ponttal.

női Euroliga, A csoport, 7. forduló:
MKB-Euroleasing Sopron - USO Mondeville Basket (francia) 84-62 (22-11, 26-18, 15-18, 21-15)
Sopron, 1300 néző
v.: Obradovic (szerb), Grigoras (román)
MKB-Euroleasing Sopron: Matovic 20, Cserny 16, Branzova 14, Honti 13, Károlyi 8, Horváth Zsuzsa 6, Horváth Zsófia 3, Németh B. 2, Gorbunova 2.
USO Mondeville Basket: Maiga 18, Kublina 17, Janostinova 8, Pochet 7, Jannault 4, Aubert 3, Tanqueray 3, Fleury 2.

A hazai szurkolók megnyugodva látták, hogy a héten belázasodott Ivana Matovic vállalni tudta a játékot. A két csapat közel azonos teljesítményt nyújtott a mérkőzés elején, a soproniak hiába dobtak pontosan, a megszerzett lepattanókból a franciák is rendre betaláltak, így 13-11-ig fej fej mellett haladtak az együttesek.

Ezt követően viszont a hazaiak egy 9-0-s sorozatot produkálva szinte állva hagyták ellenfelüket. Az első negyed egy félpályán túlról megeresztett Cserny kosárral, és 22-11-es soproni vezetéssel zárult.

A második felvonásban szintén Székely Norbert tanítványai remekeltek, és elsősorban Honti valamint Branzova vezérletével 33-20-ra növelték az előnyt. A franciák edzője hiába kért időt, a különbség nem csökkent, hanem nőtt, hiszen a magyar csapat továbbra is fegyelmezetten játszott, és nem engedte felzárkózni a Mondeville-t. A Sopron a félidőben már 19 ponttal vezetett, és nyugodtan várhatta az utolsó két játékrészt.

A harmadik felvonásban jóval kevesebb pont született, mint az első félidőben, a játékosok mindkét palánk alatt pontatlanul céloztak. A negyed végére elkezdett kapkodni a Sopron, így feljött a francia együttes 61-45-re, a hazaiak edzője ekkor időkéréssel próbálta megnyugtatni a lányokat. A vendégek ugyan három ponttal megnyerték ezt a tíz percet, de a megnyugtatónak mondható 16 pontos különbség megmaradt a két csapat között.

Az utolsó tíz percben már csak az előny megtartása volt a cél, amit a hazaiak maradéktalanul be is tartottak. A Sopronban több játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ez pedig azt eredményezte, hogy az MKB végig vezetve begyűjtötte a győzelmet. A legeredményesebb hazai játékos, Ivana Matovic volt 20 ponttal, de az egész hazai csapat remekelt, így végül megérdemelt, 22 pontos soproni sikerrel zárult a találkozó.

(Mobilpress)

A már 32 közé jutott Szeviép-Szeged hosszabbítás után kikapott a vendég orosz Vologdától a női kosárlabda Európa-kupa 6., utolsó fordulójában, ezzel 4/2-es mérleggel zárta a csoportkört.

A rendes játékidő végén 77-77-et mutatott az eredményjelző, és a vendégek végül jobban bírták a ráadást. A találkozó legjobbja a Tisza-partiak válogatott centere, Kajdacsi Judit lett, aki 28 ponttal és 14 lepattanóval női meccsen ritkán látható dupla-duplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el.

eredmény, 6. forduló, K csoport:
Szeviép-Szeged - Vologda (orosz) 89-95 (25-23, 14-13, 24-19, 14-22, 12-18)
a magyar csapat legjobb dobói:
Kajdacsi 28, Mészáros 24, Tomova 19

Peresztegi Nagy Ákos együttese a 32 között - immár oda-visszavágó rendszerben - január 11-én és 18-án lép pályára. Az ellenfél egyelőre nem ismert.

(MTI)

Újabb szegedi siker az Európa-kupábanhttp://www.origo.hu/sport/csapat/kosarlabda/20061206soproni.html?pIdx=1