Vágólapra másolva!
A december 7-17-e között Svédország ad otthont a női kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos beszámolók és interjúk mellett a 136-szoros válogatott irányító, Siti Beáta szakértő segítségére is számíthat. Bea ezúttal a lengyelek elleni középdöntő-meccsről formált véleményt.

Kézilabdában nincs magyar-lengyel barátság

"Világversenyeken, sorozatterheléskor szinte nincsen olyan, hogy ne csússzon be egy betlinap - sajnos számunkra ezt a németek ellen vereség jelentette. A lengyelek ellen azonban ismét a régi csapatot láthattuk, nagyon jó, hogy a lányok ilyen rövid idő alatt túltették magukat a csúfos zakón. Nagyon fontos ugyanis, hogy lelkileg helyreálljon a stabilitás, ez teljesen jól sikerült.

A védekezés ismét összehangolt és agresszív volt, olyan, amilyet hiányoltunk Németország ellen. Persze, ezúttal az ellenfél is más volt, de a mi attitűdünk is. Sikeresen levédekeztük a lengyeleket, a nagy bombázókat lendület nélküli kényszerátlövésekre bírtuk őket, s rengeteg labdát szereztünk. Ziccerben sajnos még mindig sok hiba csúszik be, ami duplán rossz, hiszen nemcsak mi nem lövünk gólt, hanem az ellenfélnek adunk még egy lehetőséget a támadásra.

De összességében azt kell mondanom, ismét tiszta a kép, a lányok készek a harcra, nyertünk 16 góllal, hurrá!

Hogy mi lesz Norvégia ellen? Nem hiszem, hogy struccpolitika uralkodik a csapaton belül, biztosan tudják, mennyivel kell nyerni az elődöntőbe jutáshoz, s hogy ez a tét nem nyomja őket agyon. Figyelni kell arra, hogy nem kapkodjunk, de vállaljunk felesleges rizikót, de azért ha lehet, gyors indításokkal lepjük meg az ellenfelet. Ha nem sikerül, akkor viszont felállt fal ellen dinamikus és hatékony átlövésekkel szerezzünk gólokat, s így nyissuk meg az utat a beállósok és a szélsők felé is."