Vágólapra másolva!
A vasárnapi, egymás elleni szenzációs bajnoki mérkőzés után orosz elitalakulatok érkeznek az MKB-Euroleasing Sopronhoz és a MiZo Pécshez a női kosárlabda-Euroliga kilencedik fordulójában.

Forrás: [origo] A felejthetetlen Pécs-Sopron meccs pillanatai

Az A csoportban a Sopron szerdán az eddig mindössze egyszer botló Szpartak Moszkvát fogadja, a novemberben a zöld-sárgákat otthon 76-59-re verő fővárosi gárda a hétvégén a Nagyezsda magabiztos legyőzésével hangolt a magyarországi túrára (94-76). Székely Norbert 5/3-as mérlegnél tartó együttese két napja emlékezetes, három hosszabbítást hozó csatában nyert 108-106-ra Pécsett az NB I slágermeccsén, és a lendületben lévő társaság várhatóan komoly nehézségek elé állítja az amerikai, lengyel és portugál légiósokkal teletűzdelt riválist is.

Az ugyancsak 5/3-as mutatóval rendelkező baranyai bajnokcsapat csütörtökön a Szpartakhoz hasonlóan 7/1-es teljesítménnyel büszkélkedő Szamarát látja vendégül. Az Euroligában legutóbb ezüst-, 2005-ben pedig aranyérmes "világválogatott" másfél hónapja hazai környezetben 74-65-tel bizonyult jobbnak Rátgéber László tanítványainál, akik vasárnap, a Sopron elleni mérkőzésen tavaly március óta az első otthoni kudarcukat szenvedték el, egyben pedig elvesztették veretlenségüket a magyar pontvadászatban. Mindkét Euroliga-összecsapás 18 órakor kezdődik.