Vágólapra másolva!
A hírek szerint az NB I B-ben szereplő Debreceni Egyetem Kosárlabda Egyesület (DEKE) segítségével a hétvégén már pályára lép a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata.

A pénzügyi válság miatt alaposan átrendeződtek a debreceni kosárlabda-erőviszonyok, a tavalyi ezüstérmes csapat decemberre teljesen ellehetetlenült, s utolsó két bajnokijára már nem is tudott kiállni, ugyanis nem maradt egy csapatra való játékosa.

Tóth Gábor Nyíregyházára, Fodor Márton Körmendre, Molnár András Szolnokra igazolt, de távozott már az öt idegenlégiósa, azaz a bosnyák Sejo Bukva, a szerb Milos Mirkovics, a horvát Miro Vranjic, az amerikai Gregory Harris és a szlovén Davorin Skornik is.

A hírek szerint a megoldást a Debreceni Egyetem Kosárlabda Egyesülete jelentheti, a DEKE ugyanis több játékost is az élvonalbeli gárda rendelkezésére bocsátaná.

"Mivel úgy tűnik, hogy a Vadkakasok játékosainak nagy része visszafordíthatatlan módon megvált Debrecentől, egyre inkább előtérbe kerülnek a saját nevelésű játékosokra épülő alternatívák" - indokolt a Hajdú-bihari Naplónak Takács Endre, a DEKE ügyvezető alelnöke.

S hogy mi lesz a hétvégén? A Zalai Hírlapban Bodrogi Csabát, a ZTE KK ügyvezetője azt nyilatkozta, csütörtökön kiderül. "Beszéltünk a debreceniekkel, ők szeretnék lejátszani a mérkőzést. Abban állapodtunk meg, hogy csütörtökön végleges választ adnak arra vonatkozóan, sikerül-e kiállniuk ellenünk. A megmaradt játékosaik mellé a junior, illetve a B-csoportos csapataikból szeretnék feltölteni keretüket. Elvileg lehetséges, csupán licencet kell kérni a kiszemelt kosarasok számára."

A DEKE játékoskerete:
Ambrusz Ákos, Burai Szabolcs, Erdei Ádám, Gál Krisztián, Górácz Bence, Kiss Zoltán, Kovács Imre, Kubicza Norbert, Kungler Sándor, Marosi Ottó, Molnár Ábel, Molnár Miklós, Nagy Máté, Papp Tamás, Pálfalvi Gábor, Popovics Pál, Sétáló Tamás, Szarvas Péter, Szilágyi Máté, Takács Dániel.