Vágólapra másolva!
Utolsó két felkészülési mérkőzése előtt áll a férfikézilabda-válogatott, amely csütörtökön és pénteken is Szlovénia ellen lép pályára Szombathelyen. A Skaliczki László irányította csapat a hétvégén kétszer is megmérkőzött a január 19-én rajtoló világbajnokság házigazdájával, Németországgal (20-23, 23-23), majd hétfőtől Tatán folytatta a felkészülést.

A kerethez két új játékos csatlakozott: a Szeged kapusa, Nenad Puljezevic megkapta a magyar állampolgárságot, így várhatóan részt vehet a vébén. (Tatai Péter számára minden bizonnyal csak az jelenthet vb-részvételt, ha a kapitány végül úgy dönt, három kapussal utazik.)

A csapat egyébként nem ismeretlen környezetbe érkezik Szombathelyre, hiszen az Arena Savaria június 17-én otthont adott már egy világbajnoki selejtezőnek: akkor legyőztük a szlovákokat, s kivívtuk a világbajnoki részvételt.

Szlovénia január 5-7-e között a hagyományos Szlovén-horvát-kupán vett részt, amelyen a két névadó válogatott mellett Görögország és Bosznia-Hercegovina vett részt. A szlovén együttes a papírformának megfelelően a két gyengébb ellenfelet le is győzte, ám a horvátoktól háromgólos vereséget szenvedett. A torna legjobb kapusának a szlovén Gorazd Skofot választották.

Eredmények:
Szlovénia - Bosznia-Hercegovina 35-33 (17-16)
Horvátország - Görögország 28-23 (13-11)
Szlovénia - Görögország 37-27 (16-15)
Horvátország - Bosznia-Hercegovina 34-17 (13-10)
Bosznia-Hercegovina - Görögország 29-29 (13-15)
Szlovénia - Horvátország 29-32 (11-14)

A torna végeredménye:
1. Horvátország 6 pont
2. Szlovénia 4
3. Görögország 1
4. Bosznia-Hercegovina 1

A szlovén keret:
kapusok: Beno Lapajne (CAI Aragon), Gorazd Skof, Dusan Podpecan (mindkettő Celje Pivovarna Lasko)
mezőnyjátékosok: Miladin Kozlina, David Spiler, Jure Natek, Matjaz Brumen, Dragan Gajic (mind Celje Pivovarna Lasko), Luka Zvizej, Goran Kozomara (mindkettő Teka Cantabria), Sergej Rutenka, Ales Pajovic (mindkettő Ciudad Real), Bostjan Kavas, Matjaz Mlakar (mindkettő Gorenje), Zoran Jovicic (Gold Club), Ognjen Backovic (Darien Logrono), Rok Ivancic (Trst), Rok Praznik (Cimos Koper), Ivan Simonovic (Bosna Sarajevo), Renato Vugrinec (Portland SA), Vid Kavticnik (Kiel), Zoran Lubej (Antequera)