Vágólapra másolva!
A nőivízilabda Bajnokcsapatok Európa Kupájában a franciaországi négyes tagjaként kezdte meg szereplését a középdöntőben a magyar bajnok Honvéd - súlyos vereséggel: Györe Lajos együttese a két magyar világbajnokot, Drávucz Ritát és Stieber Mercedest is a soraiban tudó olasz Fiorentinával szemben maradt alul 9 találatnyi különbséggel. A Dunaújvárosi Főiskola-ELCO nyolc góllal legyőzte a német Bayer Uerdingent. A hazaiak legjobbja a háromgólos Sipos Edit volt.

nőivízilabda BEK, középdöntő a 8 közé jutásért, E csoport, 1. nap:
Fiorentina (olasz) - Domino-BHSE-Polo SC 18-9 (5-1, 4-4, 4-4; 5-0)
a Honvéd góldobói:
Pelle 3, Takács, Györe 2-2, Tóh L., Valkay Á.1-1

Csaknem egy éve, az akkori LEN-kupa-selejtezőben, a Kőér utcában három góllal Györe Anették bizonyultak jobbnak, most Nizzában a forgatókönyv egészen másképpen alakult: ezúttal majdhogynem kiütéssel diadalmaskodott az itáliai bajnokság jelenlegi éllovasa. Míg a Honvéd bágyadtan kezdett, a Fiorentina végig rendkívül motiváltan pólózott, emberelőnyös lehetőségeivel remekül élt, míg a másik félre ugyanez nem mondható el. A Honvéd kulcsemberei ezúttal haloványan teljesítettek, nem úgy a Fiorentinában az egyformán 4 gólig jutó két magyar klasszis.

A tavaly LEN-kupa-birtokossá, majd európai Szuperkupa-győztessé avanzsáló magyar bajnok váratlanul súlyos vereségére enyhe gyógyírt jelenthet, hogy a pénteki nyitómeccs kimenetelétől függetlenül a két gárda szinte bizonyosan a csoport első két helyét foglalja majd el a vasárnapi záró kört követően, ekként pedig a BEK legjobb nyolc együttese között folytathatja a Honvéd is. Amely persze újabb botlást már nem engedhet meg magának Nizzában. A Honvéd szombat esti ellenfele a holland Brandenburg.

G csoport:
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO - Bayer Uerdingen (német) 11-3 (4-0, 1-2, 4-1, 2-0)

LEN-kupa, középdöntő a 8 közé jutásért, E csoport, 1. nap:
UTE-OSC-Cemelog - Liverpool (angol) 15-4 (5-1, 5-1, 4-1, 1-1)
a magyar góldobók: Tiba 6, Primász, Ipacs 3-3, Bede 2, Keszthelyi 1

A jó bemutatkozáshoz kellőképpen kellemes riválist kapott a LEN-kupában az Úpest-OSC, amely a Hajós uszodában gond nélkül verte a női pólóban kevésbé jegyzett szigetországi együttest. A magyar csapat szombaton egy másik angol riválissal, a Manchesterrel találkozik 18 órakor.

F csoport:
Patrasz (görög) - Hungerit-Top Cop-Szentesi VK 10-7 (3-2, 2-1, 3-0, 2-4)
a magyar góldobók:
Győri 4, Szremkó 2, Dalmádi Sz. 1

A casertai tornán, amelynek még a házigazda olasz Volturno és a svájci Zürich a további két szereplője, a görögök azzal nyertek, hogy ők a ziccereket többnyire belőtték, míg a szentesiek helyzetkihasználása csapnivaló volt. A magyar csapat szombat délután 16.30-tól a Zürich ellen folytatja.