Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnoki címvédő férfivízilabda-válogatott új támogatója januártól a Volvo Autó Hungária Kft. Az együttműködési megállapodást bejelentő hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szerződés, amely két plusz két évre szól, kiterjed az évente megrendezendő Volvo-kupára is. Ez utóbbiról Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy egy új, tavaszi tornáról van szó, amellyel hagyományt szeretnének teremteni.

A magyar férfivízilabda-válogatott a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda fedett medencéjében nyílt edzést tartott, amelyen Kemény Dénes szövetségi kapitány - többek között - ízelítőt adott abból, miként gyakorolja tanítványaival az emberelőnyös helyzetek kihasználását.

A szabadedzést követően a Volvo Autó Hungária Kft. részéről Bodrogai Gábor ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a cég 2 plusz 2 éves szerződést írt alá a Magyar Vízilabda Szövetséggel. A megállapodás értelmében a kft. anyagilag (az összeget nem árulták el a résztvevők) és támogató névadóként a Volvo-kupával is igyekszik segíteni a sportágat.

Martin György, a vízilabda-szövetség elnöke a következőket mondta a szerződésről: "Természetesen örömmel tölt el minket a tudat, hogy sportágunk ilyen népszerű. Szeretnénk, ha a jövőben a Volvo-kupa tradicionális verseny lenne, amelyet egyébként először idén márciusban rendezünk meg, ezúttal Debrecen városában."

A szót Kemény Dénes szövetségi kapitány vette át: "Az idén azért esett a választás március 2-ára, mert a Volvo-kupa a melbourne-i felkészülés utolsó nemzetközi tornája lesz a világbajnokságra. A megméretésen ellenfeleink a görögök, a románok és a németek lesznek. Azt szeretnénk elérni, hogy a kupa a jövőben fogalommá váljon szerte a világban."

A sajtótájékoztatón a válogatott csapatkapitánya, a Domino olimpiai bajnok pólósa, Kiss Gergely is részt vett: "A megállapodásnak mi játékosunk is örülünk. Decemberben kezdtük meg az alapozást a válogatottal, amely a fizikai felkészülésünket volt hivatott szolgálni. Kemények voltak az edzések, és ez volt a melbourne-i világbajnokságra készülés első lépcső foka. Most elutazunk Balatonfűzfőre, ahol már több lesz a labdás mozgás. Többet fogunk vízilabdázni, és a taktikai repertoárunkat szélesítjük."

Sokan felkapták a fejüket, hogy a szövetségi kapitány a Vasas kapusát is meghívta a válogatottba: "Nagy Viktornak is lehetőséget adok arra, hogy bekerülhessen a világbajnokságra utazó keretbe. A végső csapat kijelölésre februárig várni kell, akkor hirdetem ki a teljes névsort."

Az alapemberek közül nincs most a társakkal a három olaszországi légiós, a kapus Szécsi Zoltán, illetve Kásás Tamás és Madaras Norbert. Fodor Rajmund neve is felmerült, aki gégeporc-sérülést szenvedett, és sokáig nem állhatott sem klubcsapata, sem a válogatott rendelkezésére. "Fodor Rajmund jól van, még nem 100 százalékos, de elutazik velünk Fűzfőre. Az edzésmunkát elvégzi velünk, de mielőtt beszállhat a játékba, szeretném megvárni a végleges gyógyulását" - mondta Kemény Dénes.

A Balatonfűzfőn gyakorló válogatott keret névsora: Baksa László, Nagy Viktor (kapusok), Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (mezőnyjátékosok).

Tomka Tivadar