Vágólapra másolva!
Az Interliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén az Újpest a Megyeri úton verte 3-1-re az Alba Volánt. A lila-fehér gárda az első harmadban szerzett előnyét az utolsó pecekre elvesztette, azonban a hajrában hatalmas izgalmak közepette Ladányi bombájával megszerezte első győzelmét a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Interliga. elődöntő, 3. mérkőzés:
Forrás: [origo] Újpesti TE - Alba Volán-FeVita 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)
Megyeri út, 700 néző
v.: Gebei, Kincses, Haszonits
gól: Ladányi 2, Dubek, illetve Rehák, Kovács Cs.
kiállítások: 14 perc, illetve 12 perc.

Meglepően bátran kezdte a mérkőzést a hazai gárda, amelyre rá sem lehetett ismerni az első két találkozón mutatott teljesítménye után. A magabiztos játéknak gyorsan meglett az eredménye, mert a hatodik percben Ladányi átadása után Dubek góljával megszerezte a vezetést az UTE.

A vezető találat után a Volán került emberelőnybe, ennek ellenére a harmad derekán tovább növelte előnyét a lila-fehér együttes. Ladányi alapvonalról megeresztett lövését Budai ügyetlenkedte be saját kapujába. Ezt követően kiegyenlített csata folyt a jégen, de a határozottan védekező hazai gárdával nem bírtak Ocskayék, így kétgólos fehérvári hátránnyal ért véget az első játékrész (2-0).

A szünet után főként kihagyott helyzetek jellemezték a mérkőzést, amelyekben elsősorban a vendégek jeleskedtek. Jó néhány parázs jelenet játszódott le a lilák kapuja előtt, de Filo bravúrok sorát bemutatva állta a Volán támadóinak rohamát. A harmad derekán kialudtak a fények a csarnokban, és tíz perc szünet után folytatódhatott a találkozó, ami után már állandó nyomás alatt tartották a vendégek a hazai kaput.

Az utolsó percben siker koronázta erőlködésüket, mivel Gröschl lövése Filóról éppen Rehák elé került, aki közelről a léc alá vágta a pakkot. Ezzel a találattal egy gólra csökkent a két gárda közötti különbség az utolsó húsz perc előtt (2-1). Az utolsó felvonásban mindent egy lapra tettek fel Jan Jasko játékosai, és a negyvenötödik percben Kovács Csaba találatával sikerült is kiegyenlíteniük.

Ezt követően egyre inkább hatalmas fölényben játszottak a vendégek, akik egy perccel az egyenlítő gól után Gröschl hatalmas bombájával még a kapusvasat is telibetalálták. Amikor már nagyon érett az újabb fehérvári találat, öt perccel a vége előtt Ladányi szépségdíjas lövésével megszerezte a győzelmet a Megyeri úti együttes, és ezzel szépített az elődöntőben. A három győzelemig tartó csata vasárnap 18.30-tól folytatódik a Megyeri úti csarnokban.

Mobilpress