Vágólapra másolva!
Sajátos dicséretben részesítette a német Süddeutsche Zeitung hétfőn a magyar kézilabda-válogatottat, hangoztatva, hogy a testméretek tekintetében az egyik legtoleránsabban, mégis kiválóan felépített csapat.

A tekintélyes újság bevezetőjében a Németországban is egyik legnépszerűbb labdajátékot a futballal és a kosárlabdával hasonlította össze, rámutatva, hogy a felépítés szempontjából a kézilabdázók talán a legszerencsésebb helyzetben vannak.

A focisták ugyanis aligha lehetnek kövérek - írta a lap, példaként említve a brazil Ronaldót, akinek a világbajnokság idején hasán és csípőjén igencsak feszült az amúgy tetszetős válogatott mez. A 166 centiméternél alacsonyabb kosárlabdázóknak sincs sok lehetőségük a villogásra - mutatott rá a Süddeutsche Zeitung, hozzátéve, hogy mindezzel szemben a kézilabda az a sportág, amelyben valamennyi testtípusnak van esélye.

Ebből kiindulva a lap a Németországban zajló világbajnokság az egyik legtoleránsabban felépített csapatának a magyart nevezte. A magyarok legismertebb játékosának tartott Nagy Lászlót "biológiai szempontból" klasszikus kézilabda-alkatnak minősítette, kiemelve a szükséges magassággal párosuló karcsúságát, továbbá azt, hogy balkezes és felugorva akár három méter magasságba képes emelkedni.

Az Iváncsik testvéreket a lap igazi atlétáknak nevezte, megemlítve, hogy Gergőnek elsősorban a jobb, Tamásnak a bal keze erős. A Süddeutsche Zeitung szerint a magyar az a válogatott, amelyik a piknikus típusokat is a legtökéletesebben integrálta, kiemelve Gál Gyulát, akit védő aligha tud feltartóztatni, továbbá a szerbből honosított Nenad Puljezevicset, aki méreteiből fakadóan is szinte teljességgel betölti a kaput.

Puljezevic - írta végezetül az újság - a dánok elleni mérkőzés utolsó perceiben valósággal megbénította a skandinávokat. Legjobb játékosuk, Lars Christiansen - aki korábban tíz kísérletből tíz gólt szerzett - sorsdöntő pillanatban szinte megmerevedett, amikor hirtelen egy 33 éves " mackó" nézett vele farkasszemet.

Forrás: MTI

A Dánia és Norvégia legyőzésével már középdöntős magyarok hétfőn Angolával (18.15) játszanak.