Vágólapra másolva!
Skaliczki Lászó szövetségi kapitány a németországi tartózkodás során térdszalag-sérülést szenvedett Józsa Máté helyére Herbert Gábort hívta be a kézilabda-világbajnokságon szereplő válogatottba.

A szabályok értelmében a csoportmérkőzések zárultával van lehetőség a cserére, s ez a magyaroknak jól jött, így a PLER Airport beállósát a Pick Szeged játékosa váltja kedden.

A magyarok a középdöntőben szerdán a csehekkel, csütörtökön a horvátokkal, majd a pénteki szünnapot követően szombaton a spanyolokkal, végül pedig vasárnap az oroszokkal játszanak.

Skaliczki László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: Franciaország, Horvátország vagy a címvédő Spanyolország nyeri a világbajnokságot. Ez abból a körkérdésből derült ki, amelyet a dpa hírügynökség végzett el a torna 24 trénerének körében a középdöntő előtt.

A felmérés eredményének hazai szempontból egyik legfájóbb pontja az, hogy a szakemberek túlnyomó többsége - leginkább a lengyelektől elszenvedett vereséget követően - nem gondolja azt, hogy a német csapat érmet szerez a vb-n. "A döntőbe biztosan nem kerülnek be, legfeljebb a legjobb négyig jutnak" - véli például Skaliczki.

A végső győztesre tippelve az olimpiai aranyérmes horvátokat említették a legtöbben, szám szerint 14-en, de az Európa-bajnok franciák is 13 szavazatot kaptak. A spanyolok címvédése 12 szövetségi kapitány szerint lehetséges.