Vágólapra másolva!
Jelenleg is két orvos kezeli a deréksérüléssel bajlódó Puljezevics Nenadot, a németországi férfikézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott kapusát, akinek játéka egyelőre kérdéses a torna további szakaszában.

Vass Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a vb előtt honosított hálóőr korábbról hozott sérüléseivel, egészen pontosan idegbecsípődéssel és sérvvel bajlódik, ezért volt kénytelen kihagyni az együttes horvátok elleni, csütörtöki találkozóját. A korábbi szövetségi kapitány ugyanakkor hangsúlyozta: a szerbiai születésű játékos állapota javul, így egyáltalán nem reménytelen a visszatérése. Igaz, az biztos, hogy az edzéseken nem vesz részt a későbbiekben, s csak a mérkőzések előtt közvetlenül dől majd el, pályára lép-e.

"A többi játékosunk jól van, mindenki egészséges. Azt hiszem, a pihenőnap jól jön a horvátoktól elszenvedett csütörtöki, hétgólos vereség után, rendet lehet tenni a fejekben és a fiúk feltöltődhetnek a spanyolok és az oroszok elleni nagyon fontos találkozók előtt" - mondta Vass.

Forrás: MTI

Skaliczki László szakvezető válogatottja öt mérkőzéséből négyet nyert meg a vb eddigi szakaszában, s középdöntős csoportjában jelenleg 4 ponttal a harmadik helyen áll, a negyeddöntőbe jutása azonban még továbbra sem biztos.

A hatosban a papírformának megfelelően az olimpiai bajnok, s már továbbjutott horvátok vezetnek százszázalékos teljesítménnyel, hat ponttal, a második helyen álló, címvédő spanyolok ugyanakkor Dánia elleni vereségük után Nagy Lászlóékhoz hasonlóan 4 pontosak, míg a dán és az orosz válogatott 2-2 ponttal követi őket a negyedik és ötödik helyen. A továbbjutással kapcsolatban azonban már csak azért is nehéz jósolni, mert - igaz, csak nagy szerencsével, de - utolsó két meccsük megnyerésével még a pont nélküli csehek is a legjobb nyolcba kerülhetnek.

A tornán eddig jól teljesítő magyar csapat sokféleképpen kiharcolhatja a továbbjutást, hiszen - a többi eredmény megfelelő alakulása esetén - akár két vereség is negyeddöntőt érhet számára, de a "legtisztább" egy győzelem lenne, ugyanis a két soron következő meccs bármelyikének megnyerése esetén nem kellene számolgatni, csak nyugodtan készülni a vb harmadik hetére.

Skaliczki László szövetségi kapitány szerint a pénteki szünnapon a feltöltődés a legfontosabb a játékosok számára. "Utoljára 2004-ben, az athéni olimpián szerepeltünk ilyen hosszú tornán. Két éve hiányoztunk a világbajnokságról, tavaly az Eb-n pedig nem jutottunk tovább a csoportból. Ezzel magyarázható, hogy szokatlan fáradtság lett úrrá néhány játékoson. Meg kell tanulni beosztani az erőt. Pénteken alig esik szó kézilabdáról, a feltöltődés a legfontosabb, hogy a következő meccseken is jól szerepeljünk."

Skaliczki hozzátette, képesnek tartja csapatát a célkitűzés megvalósítására, az első hétbe kerülésre. "Ha elhisszük, hogy bárkit legyőzhetünk, akkor képesek leszünk a bravúrra."

A magyarok három győzelemmel kerültek a középdöntőbe, ahol nyertek Csehország együttese ellen és kikaptak a horvátoktól. A válogatott, amely a továbbjutást érő harmadik helyen áll csoportjában, szombaton a spanyolokkal, vasárnap az oroszokkal mérkőzik.