Vágólapra másolva!
Már 8-5-re is vezetett, végül egy góllal nyert a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger csapata a TEVA-Vasas-Plaket ellen az Euroliga C csoportjának magyar rangadóján vasárnap este, az egri Bitskey uszodában.

Euroliga, főtábla, C csoport, 4. forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 8-7 (1-2, 5-3, 1-0, 1-2)
gól:
Nyéki 3, Gór-Nagy M. 2, Ma:rcz, Császár, Bálint 1-1, illetve Varga Dénes 3, Kovács R. 2, Hosnyánszky, Tóth M. 1-1.

A négyes másik meccse, a szombati Sturm Csehov-Pro Recco mérkőzés döntetlenje (14-14) után a Vasas számára a győzelem gyakorlatilag már a továbbjutást jelentette volna a legjobb nyolc közé. A házigazda egriek azonban az előző fordulóban, a Komjádi uszodában elszenvedett 12-6-os vereség után revánsot akartak, s tudtak is venni, így a 10 ponttal éllovas olasz gárda mögött - a Vasast beérve - szintén 6 pontossá léptek elő, ellépve az 1 ponttal a kvartett utolsó helyén szerénykedő orosz Csehov elől.

Gyengébb kezdés után fantasztikus játékkal fordítottak a hazaiak. Az exegri Kovács Róbert indította a gólgyártást, majd Varga Dénes jelezte jó formáját. A vendéglátók hat rontott kísérlete után Gór-Nagy Miklós törte meg a gólcsendet. A második negyedben remekeltek az egriek, 1-3-ról 5-4-re fordítottak. Bálint Gergő, majd Nyéki Balázs bombáinál tehetetlen volt Nagy Viktor, miközben a házigazdáknál Jászberényi Gábor is elkezdett védeni.

A harmadik negyedben inkább a küzdelem dominált, kemény volt a védekezés, rengeteg a kontrafault, s a mérkőzés e szakaszát elhibázott Vasas-előnyök és sorozatos Jászberényi-hárítások jellemezték. A játékrész egyetlen találata Császár György nevéhez fűződött, majd Nyéki növelte az előnyt 8-5-re. Az utolsó öt percben biztonsági pólót játszott Gerendás György gárdája, ami a Vasas ellen veszélyes vállalkozás, és ami miatt csaknem pórul is járt az Eger: Tóth Márton 55 másodperccel a vége előtt 8-7-re alakította az állást, a hazaiak szerencséjére azonban az egyenlítési lehetőséget Varga Dénes elpuskázta, a fiatal válogatott játékos pattintott lövése fölé szállt.

Forrás: EPA

A csoportban az Eger győzelmével újra nyitottá vált a továbbjutás kérdése, a hátralévő két fordulóban mind az Eger, mind a Vasas kivívhatja a nyolc közé kerülést. A március-áprilisi, ausztráliai világbajnokság utáni folytatásban, az 5. fordulóban a Vasas a Pro Reccónál vendégeskedik (április 11., 21 ó), míg az Eger Csehovban játszik (április 14., 17 ó).

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "A mai mérkőzés mutatja, hogy az Euroligában bármi lehetséges. Örömteli, hogy rajtunk múlt, hogy szoros lett a vége."

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Sokat hibáztunk, főleg elöl, elsiettük az emberelőnyöket."