Vágólapra másolva!
A svéd Sedin testvérpár volt a Vancouver-Edmonton mérkőzés főszereplője az NHL legutóbbi játéknapján, a Canucks 5-2-re verte kanadai riválisát, és az ikrek mindegyik gólban szerepet vállaltak, Henrik négy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz, míg Daniel karriercsúcsot jelentő három találata mellé még két asszisztot is bevéshetett a statisztikába. A Vancouver sorozatban negyedszer győzte le az Oilerst, és legutóbbi tíz mérkőzéséből kilencszer pontot szerzett.

Nagyot játszott a chicagói Martin Havlat is, a Blackhawks ugyanis 0-2-re állt a Calgary ellen három perccel a vége előtt, de a cseh légiós két emberelőnyős találattal egalizált, majd a szétlövésben beütötte a győztes gólt is. Azért a kanadai gárdának is volt miért örülnie, a találkozó előtt ugyanis visszavonultatták az egykori remek kapus, Mike Vernon 30-as mezét.

Atlantában a keleti éllovas Buffalo vendégeskedett, és a rangadón Daniel Briere vette a prímet, a Sabres centere a rendes játékidőben kétszer is beköszönt Kari Lehtonennek, akit a szétlövésben is becsapott, két ponthoz juttatva ezzel csapatát. Persze azért Ryan Miller, a Buffalo kapusa is kivette a részét a sikerből, a büntetőknél Szlava Kozlov és Marian Hossa kísérletét is hárította, pedig előbbi eddig 7/8, utóbbi 5/7-es mutatóval rendelkezett a hálóőrök elleni párbajban.

eredmények:
Colorado Avalanche - Florida Panthers 5-4 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-5
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 2-3 - szétlövésben
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 4-7
Washington Capitals - Boston Bruins 2-3 - szétlövésben
Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres 3-4 - szétlövésben
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 0-3
Tampa Bay Lightning -Los Angeles Kings 3-2 - h.u.
New Jersey Devils - New York Rangers 3-2 - szétlövésben
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 1-2
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 4-1
Dallas Stars - Minnesota Wild 4-2
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 1-2