Vágólapra másolva!
Hétvégén a negyedik fordulóval folytatódnak a nőikézilabda-Bl küzdelmei. A Ferencváros együttese szombaton hazai pályán fogadja az osztrák Hypo Niederösterreich csapatát, míg a bajnok Győr a norvég Byasen Trondheimnél vendégeskedik. Az északiak Európa-bajnok kapusa, Kari Aalvik Grimsbö a Magyar Rádió Nyugat-dunántúli Régió Rádiójának nyilatkozott.

"Biztosan kemény meccs vár ránk, van esélyünk, de mindenkinek jó napot kell kifognia a sikerhez" - nyilatkozta Grimsbö. "A legveszélyesebb játékosnak Görbicz Anitát tartom, ő mindig nagyon jó. Minden meccs előtt videózom, és megnézem a korábbi mérkőzésekről írt jegyzeteimet, így nem árulok el titkot, ha azt mondom, ezúttal Görbiczre külön is koncentráltam."

A tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő kapus elmondta, a győri mérkőzés hangulata nagyon megfogta, hiszen teljesen más a magyar és a norvég szurkolási stílus.

"Nálunk általában nincsen ennyi néző, de a fontosabb meccsekre mindig többen jönnek. Szerintem vasárnap lesznek úgy kétezren. A győri drukkerek nagyon sportszerűek voltak, például megtapsoltak bennünket, amikor felmentünk a pályára."

Arra a kérdésre, hogy szeretné-e győri játékosként átélni ezt a hangulatot, Grimsbö mosolyogva kérdezett vissza: "Elárulná, hogyan?"

"Még egyéves szerződés köt a Byasenhez, nagyon jól érzem magam, de szívesen kipróbálnám magam egy új közegben is. Akár Magyarországon is, ha eljön a váltás ideje" - mondta a kapus, akivel a CsakazETO című kézilabda-magazin következő számában nagyobb interjút közöl.

A hétvégi BL-program:
február 11., vasárnap:
B csoport:
Byasen Trondheim (norvég) - Győri Audi ETO KC 18.15
v.: Stolarovs, Licis (lett)