Vágólapra másolva!
A csütörtök esti első edzéssel, a betegek és az olaszországi légiós kvartett nélkül, tizenegy játékossal megkezdte a felkészülést a márciusi, ausztráliai világbajnokságra Godova Gábor, a címvédő nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető 18 fős bő kerettel számol, de a meghívottak közül eleve hiányzik az egyelőre még klubkötelezettségeinek eleget tevő négy olaszországi légiós, a kapus Tóth II Andrea, továbbá Bujka Barbara, Drávucz Rita és Stieber Mercedes, de Godova átmenetileg kénytelen volt lemondani az itthon játszók közül Takács Orsolyáról és Valkay Ágnesről is, mivel mindketten ágynak estek, Primász Ágnest pedig szemsérülése parancsolja a jövő hétig a medencén kívülre.

A nyitófoglalkozást követően a gárda pénteken és szombaton is gyakorol, majd hétfőtől vasárnapig ismét a Margitszigeten következnek edzések. A Hajósban a sátortetős medence mellett olykor a fedett uszodát is igénybe veszik, illetve a jövő heti közös edzőtáborozás idején a spanyol válogatottal vívandó két barátságos mérkőzés (16-a és 17-e) közül az elsőt a Komjádi uszodában tartják.

Lesz külföldi túra is: február 23. és 26. között, Magdeburgban készül együtt a német és a magyar nemzeti együttes, és egy hivatalos barátságos találkozót is játszanak: 24-én, amikor - amúgy a nők meccse után - a két ország férfi válogatottja is vízbe száll egymás ellen ugyanitt, szintén a vb-felkészülés jegyében.

Forrás: MTI

Mielőtt március 11-én Melbourne-be repülne, a Godova-csapat még egy nemzetközi felmérőn szerepel: elseje és ötödike között részt vesz azon a madridi tornán, amelyen a házigazda spanyolok mellett a tervek szerint indul majd az ausztrál és az olasz válogatott is.

A bő vb-keret:
kapusok: Brávik Henrietta, Horváth Patrícia, Tóth II Andrea
mezőnyjátékosok: Benkő Tímea, Bujka Barbara, Brávik Fruzsina, Drávucz Rita, Györe Anett, Pelle Anikó, Poszkoli Rita, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya, Tomaskovics Eszter, Tóth Ildikó, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina.