Társoldalunk:

A Dunaferr kiütötte a Pick Szegedet

2007.02.16. 20:35

A férfikézilabda-bajnokság 16. fordulójában a Dunaferr 32-22-re nyert hazai pályán a Szeged ellen. A dunaújvárosiak a nagy csatát hozó első játékrész után rákapcsoltak, és szinte hibátlan játékot bemutatva lemosták ellenfelüket a parkettről.

Budapest Bank Férfiliga, 16 forduló:
Dunaferr SE - Pick-Szeged 32-22 (14-12)
Dunaújváros, 900 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Dunaferr: Stochl - Iváncsik 8/4, Nagy K. 8, Kukucka 3, Zubai, Császár 5, Törő 7/2, Csere: Kovács (kapus), Grebenár 1, Tóth, Rosta, Kemény, Czigány
Szeged: Puljezevics - Bendó 3, Krivokapic 2, Mezei 2, Andjelkovic 2, Ilyés 5, Matic 3, Csere: Szente (kapus), Bajusz 3/2, Djurkovic 1, Vadkerti 1, Sutka, Berta
büntetők: 7/6 illetve 3/2
kiállítások: 14 perc illetve 4 perc

Nagy várakozás előzte meg a két együttes mérkőzését, és a találkozó igazolta is az előzetes reményeket. A vendégek akarata érvényesült az első percekben, két gólnál nagyobb előnyt azonban nem tudtak kicsikarni. Aztán a 11. percben a remekül játszó Nagy Kornél kiegyenlített, majd Iváncsik találatával a vezetést is átvette a Dunaújváros. Ezt követően még sikerült fordítania a Szegednek, de az utolsó tíz perc ismét Császáréké volt. A huszonegyedik perctől végig a piros-fehér gárdánál volt az előny, ami kevéssel a vége előtt már háromgólosra duzzadt, de Ilyés találatával sikerült csökkenteni a különbséget a szünetig a vendégeknek (14-12).

A második félidőt aztán parádés produkcióval folytatta Imre Vilmos csapata, és nyolc perc alatt egy 5-1-es szériát produkálva ellépett ellenfelétől. Ekkor azonnal időt is kért Zoran Kurtes, de sokat ez sem segített együttesén. A hazai fiatalok nem tudtak hibázni, és Nagy, Iváncsik, Törő valamint Császár egymás teljesítményét múlták felül. A játékrész derekán öt gólra megközelítették a Dunaferrt Ilyésék, de ezután gyorsan újra tíz gólra nőtt az előny, amit a találkozó végéig meg is tudtak tartani az újvárosi játékosok. A Szeged nagyon gyenge napot fogott ki, de ez semmiben sem kisebbíti a Dunaújváros teljesítményét, a tízgólos különbség hűen tükrözte a két együttes produkcióját (32-22).

további eredmény:
Tatabánya Carbonex - Gyöngyösi Főiskola 26-27 (14-14)

Mobilpress

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK