Vágólapra másolva!
A podgoricai győzelem után hazai pályán is legyőzte a montenegrói Buducnost együttesét a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája B csoportjának 5. fordulójában. A 28-20-as siker értékét növeli, hogy a magyar bajnok ezúttal Görbicz Anitát és Radulovics Bojanát is nélkülözte.

Eredmény, Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC - ZRK Buducnost T-Mobile (montenegrói) 28-20 (13-9)
Győr, 2000 néző
v.: Alijev, Agakisijev (azeri)
gól: Hornyák 5/2, Bradeanu 5/2, Vérten 4, Spiridon 4, Bódi 3, Dokic 3, Gogirla 2, Bognár 1, Drávai 1, illetve Radicevic 12/4, Jovanovic 3, Radovic 3, Vlahovic 1, Tanase 1
hétméteresek: 8/4, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Nemcsak a szép, verőfényes napsütés, és az éjszakai, kihalt utcák után nappali forgatag okozott csődületet Győr történelmi belvárosában szombat kora délután. A "találkozások városában" a kézilabda találkozott az emberekkel. A férfikézilabda-liga névadója, a Budapest Bank négytagú ütőszenekarral vonult fel, s felhívta a figyelmet a győri férfi kézisek utolsó négy, hazai pályán játszandó bajnokijára. "Miért nincsen teltház? Jöjjenek, szurkoljanak a nyolcba jutásért!" - mondta a szpíker, megjegyezve, a Győr-Podgorica női BL-meccsre bezzeg minden jegy elkelt.

Ha tudnának magyarul a montenegróiak, akkor ők is értesülhettek volna a hírről, a Buducnost csapata ugyanis Tatjana Jeraminok edzőnő vezetésével éppen akkor tartotta ebéd utáni sétáját, s bár nem tudták, saját sportágukat népszerűsíti a dobszóló, mégis megcsodálták az alkalmi zenészeket.

Forrás: [origo]

Itt még vidáman sétálgattak a montenegróiak

A Buducnost nem titkoltan győzelmi szándékkal érkezett Győrbe, ami már csak azért is meglepő, mert négy meccs után pont nélkül az utolsó helyen szerénykedve állt az együttes. A csapat azonban alaposan meggyengülve érkezett Magyarországra: január végén három orosz légiósa, Burmisztrova, Dmitrijeva és Vasziljeva is távozott. Melegített viszont Sanela Knezovic, akiről minden forrás azt írta, térdsérülés miatt nem állhat a szakvezetés rendelkezésére.

A hazaiaknál Görbicz Anita combsérülése nem jött rendbe, így Róth Kálmán semmilyen kockázatot nem vállalt, inkább kihagyta az irányítót, de nem került be a csapatba Radulovics Bojana és Ana-Maria Somoi sem.

Idegesen kezdte az összecsapást a Győr, mire négy és fél perc után Bódi révén sikerült megszerezni az első gólt, Herr már kétszer is maga mögé nyúlhatott (1-2). Görbicz hiányában Bradeanura hárult az irányítás, Gogirla és Hornyák váltásokkal próbált helyzeteket teremteni, az első negyedórában azonban nem sikerült fölényt kiharcolni. Igaz, az azeri játékvezetőkön is látszott, nincs komoly bajnokság, amelyben edződhetnének, az őszi Panelliniosz-Barcelona meccs nem elegendő a rutinszerzésre (5-5).

A 19. percben Bódi harmadik találatával vezetett először az ETO (7-6), a montenegróiak azonban emberhátrányban is egyenlítettek, sőt, Jovanovic bombájával vissza is vették a vezetést. Róth mester nem bírta tovább, időt kért, s pályára küldte Bognár Barbarát, hátha ő képes lesz irányítani a társakat. A helyzet azonban változatlan marad, Barjaktarovic amit lehetett megfogott, s az egy hetes erejéig beugró Vojcic is kivédte Hornyák kísérletét.

Hogy a félidő végül 13-9-es győri előnnyel zárult Dokic beállítása hozta meg, a szerb beállós lőtt egy gólt, sokkal jobban lekötötte a védőket, mint a magasabb, testesebb Spiridon, nem mellékesen a védekezésből is kivette a részét. Herr Orsolya pedig az utolsó tíz percben lehúzta a rolót.

Valami csak lehetett Knezovic sérülésében, mert a kapus a második félidőben is csak a kispadról szurkolt, igaz, Jeraminoknak nem lehetett oka panaszkodni Barjaktarovicra, majd a helyére beálló Vojcicra sem. Ha eltekinthetnénk a kimaradó büntetőktől, elégedettek is lehettünk a győriek teljesítményével, a védekezés az átlövéseket teljesen megakadályozta, a montenegróiak csak lepattanókból, rossz átadásokból, egy-egy lerohanásból éltek.

Szerencsére Drávai és Hornyák keze is elsült párszor, a 45. percre 20-14-re nőtt az előny, ez végképp megtörte a Podgoricát. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer az ETO - a végeredmény 28-20 lett, a magyar csapat az orosz Lada Toljatti ellen zárja majd a BL-csoportkörét.

Pincési László

[origo]