Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnoki címvédő férfivízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságra való felkészülés jegyében péntektől vasárnapig a Debrecenben elsőként rendezendő Volvo-kupán vesz részt, amelyen Románia, Németország és Görögország lesz a mieink ellenfele. A viadalt követően szűkítheti le jelenlegi 19-es keretét 13-ra Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A margitszigeti sajtótájékoztatón először Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kért szót: "Örülök, hogy városunk is hozzájárul eme fantasztikus sportág népszerűsítéséhez. Hosszú távon azt szeretnénk, hogy Debrecen igazi fellegvára legyen a vízilabdának, és remélem, jó versenyt és izgalmas mérkőzéseket láthatnak majd a kilátogatók."

Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke két dolgot emelt ki: "Szeretnénk, ha a versennyel tradíciót teremtenénk, és Debrecen városával szorosabb lenne az együttműködésünk a jövőben."

Kemény Dénes szövetségi kapitány először az elvárásokról beszélt: "Mindig nyerni szeretnénk, így ez Debrecenben lesz másképp. Természetesen a világbajnoki cím megnyerése a cél, és tudjuk, hogy a szurkolók is ezt szeretnék, így az elvárásaink azonosak."

Arra az újságírói kérdésre, hogy meg tudná-e nevezni a vb-n induló csapat névsorát, a kapitány így felelt: "Szerencsére senki nem kötelez arra, hogy időponthoz kössem a végső keret kihirdetését. Jelen pillanatban még nem tudom, kik lesznek az utazók, de amint elérkezettnek látom az időt, először leülök a játékosaimmal, és aztán fordulok majd a sajtó felé."

Kásás Tamás, az együttes csapatkapitánya szemlátomást fáradtan érkezett a sajtótájékoztatóra. "Épp most végeztünk a délelőtti tréninggel, és nemsokára már mehetek is a következő edzésre. A horvát válogatottal közösen készülünk a Margitszigeten, és nagyon hasznos a közös munka. Rengeteget fejlődtek déli szomszédjaink, és a zuhanyzóban éppen azon tűnődtem, hogy majdnem mindegyik horvát játékos magasabb nálam, pedig a magam 200 centiméterével nem tartozom az alacsony játékosok közé. Tehát nemcsak jól játszanak, de erősek is."

Forrás: MTI

- Mire számíthatunk a hétvégi tornán? - faggattuk Kásást.
-
A német, román és a görög csapat mindegyikével megmérkőztünk a Kolozsvári-kupán. Jobban mondva a többiek, hiszen jómagam az olasz klubcsapatomnál voltam, mert még tartott a bajnokság. Tévén keresztül azt láttam, hogy jó formában vannak a fiúk, és remélem, a csapat sikeréhez a Volvo-kupán én is hozzájárulok. Szeretnénk nyerni, ez nem kétséges. Szükségünk van szoros mérkőzésekre, csakúgy, mint Kecskeméten az olaszok ellen, ám ha nagy gólarányú győzelmeket aratunk, akkor az azt jelenti, hogy kiváló formában vagyunk."

- Mennyire érzi, hogy nagy a versengés a vb-csapatba kerülésért?
-
Igazából nem érzem. Sokat edzünk, élesítjük a formát, ami a felkészülés ezen szakaszában teljesen normális. Mindenki végzi a munkáját, és a végső döntést a szövetségi kapitánynak kell majd meghoznia, ha elérkezettnek látja az időt.

Tomka Tivadar