Vágólapra másolva!
Nem jutott a legjobb négy közé az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, mert a német THW Kiel otthonában rendezett visszavágón 39-32-re kikapott.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
THW Kiel (német) - MKB Veszprém 39-32 (22-15)
Kiel, 10 ezer néző
v.: Polagyenko, Csernyega (oroszok)
gól: Lundström 10, Karabatic 7, K. Andersson 6, Lövgren 5, Zeitz 4, Ahlm 3, Szilágyi 2, Kavticnik 2, illetve Lazarov 7, Perez 7, Pásztor 6, Eklemovic 3, Gál 3, Gulyás 2, Tombor 1, Cozma 1, Lapcevic 1, Putics 1
hétméteresek: 3/6, illetve 0/1
kiállítások: 10, illetve 6 perc
továbbjutott: a Kiel, 75-71-es összesítéssel

A Kiel kezdte a mérkőzést, és az első támadást egyből góllal fejezték be a németek, Kim Andersson lőtt a jobb felsőbe kilenc méterről. Magyar részről Kiril Lazarov válaszolt, az első percekben a macedón jobbátlövő tartotta a lépést a hazaiakkal, az első öt magyar találatból négyet ő szerzett.

A Kiel a 6. percben dolgozta le először a háromgólos hátrányát, és a tizennyolcadikban állt először továbbjutásra (12-8). A hazaiaknál Karabatic, Lövgren és Kim Andersson vitte a prímet, majd később csatlakozott hozzájuk a balszélső Lundström, míg a Veszprém rengeteg labdát elszórt támadásban, Gál például egymás után három ziccert puskázott el, jött is helyére a román válogatott Cozma.

A kapuban is cserélt Zdravko Zovko, a magyar bajnok edzője, mert Peric alig találkozott a labdával, így Tatai foglalta el a helyét, a túloldalon a németeknek nem volt ilyen gondja, mert a francia Omeyer gyakran túljárt a mieink eszén. 15-9-nél időt is kért Zovko mester, de az adok-kapokból a Kiel jött ki jobban, állandosította az öt-hatgólos különbséget a házigazda, a félidő utolsó másodperceiben Lundström emberhátrányból dobott látványos gólt kínai figurából, az első 30 perc után így 22-15 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan Kim Andersson bombájával indult, továbbra is nagy volt a rohanás, és a veszprémi támadásokban még mindig sok volt a hiba. Aztán Peric magára talált, heteseket és ziccereket védett, Gálék pedig elkapták a fonalat, így kétszer is öt gólra zárkózott fel az MKB, de ennél már nem sikerült közelebb kerülni a Kielhez.

Az utolsó tíz percben Mattias Andersson váltotta a hazai kapuban a kissé elfáradó Omeyert, és a váltás bejött, mert percek alatt megint nyolccal ment el a Kiel, és bár Zovko időt kért, de ez sem segített a veszprémieken, a 39-32-es vereség azt jelenti, hogy a német gárda jutott a legjobb négy közé a BL-ben.