Vágólapra másolva!
A görögök elleni pénteki győzelmet követően szombaton a románok ellen is nyert a magyar férfivízilabda-válogatott a debreceni négycsapatos Volvo-kupán.

Volvo Kupa, 2. forduló:
Magyarország - Románia 12-5 (2-1, 2-1, 4-2, 4-1)
a magyar góldobók:
Biros, Madaras, Kiss G., Molnár 2-2, Fodor, Benedek, Szívós, Kásás 1-1.

A találkozó a ráúszást követően egyperces gyászszünettel kezdődött. Az 1988-as olimpián szerepelt magyar válogatott játékosa, Pardi Tibor hunyt el tragikus hirtelenséggel 40 évesen, az ő emlékének adóztak a debreceni uszodában.

A két nemzet egymás elleni 90. találkozóján Biros büntetőből szerzett találatával a magyar válogatott jutott előnyhöz, ám ezt Matei révén még egalizálták a vendégek. A közel ezer fős közönség előtt a negyed végén Kiss Gergő gondoskodott az előnyről.

A folytatásban továbbra is meglehetősen sok volt a támadó szabálytalanság és a kihagyott helyzet, de ebben a periódusban Fodor és Benedek is eredményes volt, ezért növelni tudták Kemény Dénes tanítványai a nagy szünetig előnyüket.

A harmadik negyedtől jóval gólgazdagabb időszak vette kezdetét, a vendégek 5-4-nél egy gólra fel is zárkóztak (3. negyed, 3. perc), ám ezt követően már csak egyszer találtak be Nagy Viktor kapujába, a negyedik negyed elején. Ez idő alatt ellenben a magyar együttes hétszer is gólt ünnepelhetett, és a közelgő világbajnokságra nézve bíztató lehet, hogy ekkor már az előnyöket is jobban értékesítették Kásásék. A találkozó végén Biros emberelőnyös gólja adta meg a kegyelemdöfést a román csapatnak.

A debreceni tornát megelőző kolozsvári tornához hasonlóan ismét 12 gólt dobott a Kemény-gárda a világbajnokságon is csoportellenfél román csapatnak, és a görögök elleni kissé gyenge támadójáték után ezúttal gólerős mutatvánnyal rukkoltak ki a magyarok.

További eredmény:
Görögország - Németország 5-5 (3-0, 0-1, 2-2, 0-2)
A németek a második negyed utolsó percében lőtték az első góljukat.

Az állás:
1. Magyarország 6 pont
2. Németország 4
3. Görögország 1
4. Románia 0.

Vasárnap játsszák:
Románia - Görögország 11.15
Magyarország - Németország 13 ó.