Vágólapra másolva!
Az Alba Volán 5-1-re verte a Dunaújvárosi Acélbikákat Székesfehérváron a Borsodi Jégkorongliga döntőjének első összecsapásán. A címvédő szinte esélyt sem adott a trónkövetelőnek, és magabiztosan szerezte meg első győzelmét a három nyert mérkőzésig tartó csatában.

Borsodi Jégkorongliga, döntő, 1. mérkőzés
Alba Volán-FeVita - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Székesfehérvár, 2800 néző
v.: Gebei, Haszonits, Németh
gól: Palovcik (12.), Kovács (19., 38.), Poznik (30., 46.), illetve Szilassy (38.)
kiállítás: 14 perc illetve 8 perc

Az első tíz percben több lehetőség adódott a gólszerzésre mindkét oldalon. Előbb Kiss Ákos tesztelte Budayt, majd nem sokkal később Palovcik szlalomozott végig a vendégek sorai között, de lövése mellé ment. Ezt követően inkább a hazaiak akarata érvényesült, és több elpuskázott próbálkozás után a tizenharmadik percben Stastny góljával megszerezték a vezetést. A hátralevő percekben is a Volán fölénye volt a jellemző, melyet csak néha szakított meg egy-egy újvárosi támadás. Egy perccel a játékrész vége előtt Ocskay indítása után Kovács Csaba bombájával kétgólos székesfehérvári vezetéssel zárult az első harmad (2-0).

A második húsz percben sokáig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani egyik oldalon sem, majd először a huszonhatodik percben Palkovics beadását követően Ocskay lőtt, de a pakk elkerülte Ferjo kapuját. Ekkor hosszú percekre kapujuk elé szegezték az Acélbikákat, és végül a harmincadik percben Palovcik átadása után Poznik lövésével tovább növelte előnyét Jan Jasko gárdája. A Dunaújváros próbálta csökkenteni hátrányát, de a kínálkozó lehetőségekkel nem tudott élni, sőt két perccel a vége előtt Kovács Csaba második találatával már négy gól lett a két csapat között a különbség, ám még ebben a percben Szilassy védelmi hiba után szerzett találatával szépítettek a vendégek (4-1).

Az utolsó harmadban a kezdés után Kovács Csaba passzát Palkovics próbálta értékesíteni, de nem járt sikerrel. Aztán a negyvenötödik percben Poznik kék vonalról megeresztett bombája talált utat Ferjo kapujába, megszerezve ezzel csapata ötödik gólját (5-1). Ezt követően már esett a találkozó színvonala, mert a Volán visszavett a tempóból, míg a vendégek nem tudtak ezen a napon többet kihozni magukból.

A mérkőzést végül megérdemelten nyerte meg az Alba Volán, és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. A második mérkőzést szerdán 18 órakor, ugyancsak Székesfehérváron rendezik.

Mobilpress