Vágólapra másolva!
Bár a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) mindkét elnökjelöltje szerette volna a női válogatott szövetségi kapitányának, Rátgéber László mindkét felkérést udvariasan elutasította. Az új elnök, Berényi János is hiába szeretné, hogy a pécsi mesteredző vezesse a nemzeti csapatot.

"Jövő héten találkozom Berényi úrral, mivel megkért, hogy segítsek feltámasztani a magyar kosárlabdát. Ebben maximálisan partner leszek, de nem vállalom el a szövetségi kapitányi posztot. Nem azért, mert Berényi úr lett az elnök, ugyanis tisztelem és nagyra becsülöm őt, örülök, hogy megválasztották elnöknek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy rám gondolt, szeretnék is együttműködni vele, de nem a válogatott szakmai irányítójaként. Habár tudom, hogy soha ne mondd, hogy soha... Ha befejeződik a bajnokság, pihenni szeretnék, és sok időt eltölteni kosárlabda nélkül" - mondta a bajnok MiZo Pécs trénere.

Berényi János pénteki megválasztásakor kijelentette: a nőknek még van esélyük kijutni az Eb-ről a pekingi olimpiára, de ehhez is széles körű szakmai összefogásra van szükség a klubok részéről.

"Nem mondtam le arról, hogy olyan formátumú szakembereket, mint Rátgéber László, felkérjek az aktív közreműködésre" - tette hozzá.