Vágólapra másolva!
A nőikézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Ferencváros hazai csarnokában nyert 35-28-ra a Cornexi ellen. A zöld-fehérek az első negyedóra után átvették a játék irányítását, és bár már tíz góllal is vezettek, végül hétgólos győzelmet arattak a székesfehérváriak felett, így bejutottak a legjobb négy közé.

Magyar Kupa, negyeddöntő:
Forrás: [origo] Budapest Bank-FTC - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 35-28 (16-10)
Kőbányai út, 700 néző
v.: Dobrovits, Tájok
FTC: Haris - Mravikova 2, Soós 4, Szucsánszki 7/1, Uhrakova 4, Tóth T. 9, Kirsner 4. csere: Pastrovics (kapus), Szamoránsky P. 4, Zácsik 1/1, Szamoránsky A., Smidéliusz.
Cornexi: Djeric - Balogh B. 7/2, Kordyuk 1, Trishchuk 3, Valová, Vaszari 1, Őri E. 1. csere: Fekete (kapus), Tápai Sz. 6, Szrnka 4, Nascimento 3/1, Pádár M. 2, Vijunaite.
büntetők: 3/2, illetve 3/3
kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc

Visszafogottan kezdték a mérkőzést a csapatok, és bár Uhrakova találatával a Fradi került előnybe, rövid időn belül fordított a Cornexi, majd az első tizenöt percben is a vendégek akarata érvényesült.

Ezt követően azonban Németh András tanítványai átvették a vezetést, és fokozatosan növelték előnyüket a sok hibával játszó fehérváriak ellen. A hazaiak a félidő végéra hat góllal elléptek ellenfelüktől, amit elsősorban a feljavuló Haris kapus teljesítményének, valamint gólerős játékuknak köszönhettek (16-10).

Forrás: MTI

Szucsánszki (8-as mezben) próbálja megjátszani Uhrakovát a kezek erdejében

A Ferencváros a folytatásban állva hagyta ellenfelét, és a remeklő Tóth, Soós, Szucsánszki trió vezérletével tíz perc után már tíz góllal vezetett, a székesfehérváriaknál pedig a válogatott Baloghnak nem akadt társa, így a különbség nem csökkent a két gárda között.

A hajrára a zöld-fehérek szakvezetője pályára küldte fiatal játékosait, a vendégek részéről pedig Tápai Szabina villantotta fel tudását, de ekkor már ennek nem volt jelentősége, mert a fővárosiak magabiztos győzelemmel léptek tovább a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé (35-28).

Németh András, az FTC vezetőedzője:
"Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de szerencsénk volt, hogy az ellenfél nem használta ki ebben a szakaszban a hibáinkat. A fordítást követően már úgy gondolom, egyértelmű volt a találkozó. Az volt nagyon sajnálatos, hogy amikor cseréltem, akkor öt percen belül öt gólt kaptunk, ezért vissza kellett küldeni a fáradt játékosokat. Tulajdonképpen ez mutatja a problémáinkat. Ma itt tartunk, hogy semmilyen szituációban nem engedhető meg, hogy váltsunk. "

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:
"
Koncentráltunk, készültünk, mert szerettünk volna meglepetést okozni, sajnos nem sikerült. Jelen állás szerint mindenképpen egy jobb csapattól kaptunk ki, de azt sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a mérkőzést. Úgy érzem, több volt a csapatban, de a körülményeket nem tudtuk elviselni, aminek sok oka van. Amikor eldől, hogy egy csapat nem tudja már megnyerni a meccset, akkor valami megszakad, velünk most ez történt. A végjátékban lehetett volna még jobban kozmetikázni az eredményt, de ennek már semmi jelentősége nincs. "

Balogh Beatrix, a Cornexi csapatkapitánya:
"Az első félidő most jobban sikerült, mint amit a legutóbbi Fradi elleni bajnokin produkáltunk, de a védekezésünk nagyon nem működött. Ráadásul több kipattanó labdából is gólt kaptunk, ami ha nincs, talán másképp alakul az első félidei eredmény, illetve a végjáték. Sajnos azt a tüzet nem éreztem a csapatban, amitől képesek lettünk volna felállni, és innen fordítani."

Tápai Szabina, a Cornexi játékosa:
"Nem erre számítottunk, hiszen másképp készültünk rá erre a találkozóra. A Fradi a rengeteg mérkőzése miatt gyengébben játszott, ami érthető, de ma nekünk sikerült még rosszabb teljesítményt nyújtanunk, aminek nem tudom mi lehetett az oka. Talán lélekben nem voltunk ott már az elejétől kezdve. Semmi esetre sem szerettük volna megadni magunkat, de sajnos mégis ez lett a vége."

További negyeddöntők:
Győri Audi ETO KC - Vasas-Invitel 41-24 (20-11)
Kiskunhalas - Debrecen-Aquaticum 20-23 (10-13)

A továbbjutásról egy mérkőzés döntött. A Dunaferr már korábban biztosította helyét az április 7-én és 8-án, a budapesti SYMA-csarnokban rendezendő négyesdöntőben.

[origo] / Mobilpress