Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan is felvette a kapcsolatot Csoknyai Istvánnal, az MKB Veszprém másodedzőjével a német THW Kiel férfikézilabda-csapata, végül nem a 42 éves magyar, hanem a vele egykorú orosz-spanyol állampolgárságú, hétszeres (!) BL-győztes Andrei Xepkin lett a befutó.

A Pamplona elleni BL-elődöntő első mérkőzésén vállszalagszaladást szenvedett Markus Ahlm, a THW Kiel beállója, így várhatóan öt hétig nem állhat a Bundesliga éllovasának rendelkezésére.

Zvonimir Serdarusic vezetőedző azonnal pótlás után nézett, így többek között Csoknyai Istvánnal, az MKB Veszprém másodedzőjével is felvette a kapcsolatot, hátha lenne kedve két hónapra visszatérni a pályára. (A megkeresettek között olyan klasszisok voltam még, mint a Lemgo edzője, Volker Zerbe, illetve a Kiel másodedzője, Klaus-Dieter Petersen.)

A befutó végül mégsem a népszerű "Csoki" lett, a választás a 42 éves, orosz-spanyol állampolgárságú, hétszeres (!) BL-győztes Andrei Xepkinre esett, akivel a szezon végéig tartó szerződést kötöttek.

Forrás: EPA

Xepkin előnye az volt, hogy nem állt le az aktív játékkal, ugyanis a spanyol második ligás Handdbol Pardinyes de Lleida játékosaként visszatért a pályára.