Vágólapra másolva!
A júniusi, Litvánia elleni Eb-kvalifikációra készülő magyar férfikézilabda-válogatott 31-28-ra kikapott a román csapattól barátságos mérkőzésen, Székelyudvarhelyen.

Eredmény:
Románia - Magyarország 31-28 (16-11)
Székelyudvarhely, 1400 néző
v.: Bogdan Stark (Bukarest) és Romeo Stefan (Ploiesti)
Románia: Stanescu, Ciobanu - Sania 7, Timofte 4, Cosma 6, Dimache 1, Novanc, Ghionea 3, Nicolae 1, Manea, Toma 4, Sadoveac, Iacob 4, Ciubotariu 1, Savenco.
Magyarország: Mikler, Szathmári - Ilyés 6, Frey 2, Mocsai 2, Sándor 1, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 6, Gulyás 2, Törő, Laluska 3, Herbert 1, Putics 1, Grebenár 1, Zubai 1.

Jól kezdtek a magyarok (2-5), azonban gyorsan fordítottak a hazaiak (6-5). Ezt követően visszavette a vezetést a Skaliczki-csapat, és tartotta sovány előnyét. A szünet előtt megint fordult a kocka, és a lendületbe jött hazaiak elhúztak, még az időkérés sem segített, az utolsó hét percben nem lőtt gólt a vendéggárda.

A folytatásban Laluska vezérletével a magyarok megkezdték a felzárkózást (18-15), de közelebb nem lehetett férkőzni. Az utolsó negyedórában a két Iváncsik, Tamás és Gergő adott lökést, azonban a Veszprémben légiós Cosma is magára talált. A végjátékban a magyarok feljöttek 29-28-ra, de egyenlíteni végül nem sikerült.

A két csapat csütörtökön Segesváron találkozik.