Vágólapra másolva!
A budapesti SYMA-csarnokban megrendezett nőikézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntőjében a Győr 28-27-re verte a Debrecent, míg a Ferencváros a tizenkét gólig jutó Szucsánszki vezetésével 33-29-re diadalmaskodott a Dunaferr felett, így a két zöld-fehér együttes küzdhet meg egymással vasárnap az első helyért, a két vesztes pedig a bronzmérkőzésen vigasztalódhat.

nőikézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Forrás: [origo] Győri Audi ETO KC - Debrecen-Aquaticum 28-27 (14-10)
SYMA-csarnok, 1200 néző
v.: Jancsó, Marczinka
legjobb gólszerzők: Görbicz 7/2, Bradeanu 7, Bódi 5, illetve Stuparicova 8, Sopronyi 6, Szűcs 5
büntetők: 5/3, illetve 2/1
kiállítások: 0, illetve 6 perc

Az első elődöntőt a Debrecen vívta a címvédő Győrrel, ahol bár mindkét csapat igencsak sok technikai hibával kezdte a mérkőzést, hamarosan állandósult a papírforma szerint várt három-négygólos zöld-fehér vezetés. Ebben nagy szerepe volt a nagyszerűen védő Herr Orsolyának, és a tizenhárom perc alatt négy gólig jutó Bódinak.

A szünet után azonban érthetetlenül indiszponáltan kezdtek a kisalföldiek, és a Debrecen a negyvenkettedik percben ötgólos hátrányból felállva átvette a vezetést. A végjáték rendkívül izgalmasra sikeredett, s végül a rutinosabb címvédő minimális különbséggel kiharcolta a döntőbeli részvételt.

nőikézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Forrás: [origo] Dunaferr NK - Budapest Bank-FTC 29-33 (12-16)
SYMA-csarnok, 1500 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.
legjobb gólszerzők: Ferling 9, Lovász 7, Pigniczki 6, illetve Szucsánszki 12/1, Tóth T. 6/2, Uhrakova 4/2, Mravikova 4
büntetők: 4/1, illetve 5/5
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A nap második összecsapásán a dunaújvárosiak kerültek gyorsan négygólos előnybe, majd ezt követően összeszedték magukat a fővárosiak, és nem csak ledolgozták hátrányukat, de a szünetre már ők jutottak négygólos vezetéshez.

A folytatásban Németh András tanítványai a kitűnően védő Harisova, és a találkozón tizenkét gólig jutó Szucsánszki vezérletével pár perc alatt hét góllal elléptek ellenfelüktől. Ferlingék a hajrában ugyan még indítottak egy utolsó offenzívát, ám két gólnál közelebb nem sikerült felzárkózniuk, így a Ferencváros magabiztosan nyerte a találkozót, és a bajnokság alapszakaszának győztese lesz a vasárnapi döntőben a győriek ellenfele.

Mobilpress