Vágólapra másolva!
Papírforma szerint akár csütörtök estére eldőlhet, hogy a biztos feljutónak tűnő Szlovénia mögött Magyarország a második helyen végez a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon. Ehhez nem kell mást tenni, mint legyőzni Nagy-Britanniát. Amennyiben Szlovénia is győz Litvánia ellen (a fix egyesre talán még a fogadóirodák sem fizetnek egy huncut petákot sem), megvan a 2. hely, ha nem, lehet tovább álmodozni. Bár ennek a kora hétfőn lejárt.

Pincési László helyszíni jelentése Ljubljanából

Irigykedve bámulja az ember a hazai csapat mérkőzéseinek tömött lelátóit, s ábrándozik, milyen szép is volt, amikor Dunaújvárosban, Székesfehérvárott vagy két éve Debrecenben hasonló körülmények fogadták a magyar válogatottat. Azzal, hogy a szlovének esti programba helyezték találkozóikat (naná, ki nem cselekedne így?!), az első két mérkőzést matiné elődásra degradálták. Csak néhány fanatikus magyar drukker kísérte el kedvenceit - no meg pár brit, de ők is csak a Hala Tivoli aljában lévő talponállót látogatják -, marad az üresen kongó csarnok, az ütő és a korong csattanásának visszhangja és a hideg.

Hiszik vagy sem, a szlovén meccsen kellemes az idő, ötezer ember lehellete és testmelege alaposan felnyomja a hőmérsékletet. A szlovén sajtó persze, hogy a szerdai győzelemmel foglalkozik, s nem is a három gólpasszt adó Anze Kopitart emeli ki, hanem a krefeldi Ivo Jan sérülése miatt a negyedik sorból előrelépett Gregor Poloncicot, aki három gólt is szerzett (a statisztikák a negyedik gólt is neki adták, minden bizonnyal beleért még Dervaric távoli bombájába...).

Forrás: [origo]

Pat Cortina magyarázza, hogy mit kell másként csinálni a britek ellen

A magyar válogatott szerdán kínkeservesen legyőzte 5-3-ra Romániát (Forrás: [origo]), s bár Pat Cortina szövetségi kapitánnyal nem sikerült beszélni, arca mindent elárult idegállapotáról. "Nagyon dühös a kapitány"- mondta id. Ocskay Gábor, aki kisebb társasággal érkezett a szlovén fővárosba, s igazából nem is lehet csodálni a kanadai szakembert: ilyen teljesítményhez nem kell az ő szakértelme, ezt a mindenkori válogatott lehozza. Attól a csapattól, amely évek óta a feljutásról álmodik, nagyon-nagyon kevés.

Csütörtök délelőtt a csapat kihasználta a félórás edzéslehetőséget, amíg a japánok rövidgatyában futballoztak a csarnok előtt, addig a tréning során Ladányiék a jégen izzadtak (az újpesti támadó például két botot is használt, folyton cserélgette őket). Korongjáratás, támadásvezetés, sprint volt az alap, az utolsó tíz percben aztán Cortina variációkat gyakoroltatott, 3 az 1, 4 az 1 és 5 az 1 elleni támadójáték, majd még egy pluszvédővel nehezítve ugyanezen sémák ismétlődtek.

A szigorú kapitány szíve estére megenyhülhet, az együttes ugyanis Nagy-Britannia ellen kiharcolhatja a sikert, s története során másodszor végezhet majdnem feljutó helyen, a divízió I-es vb-csoport 2. helyén.