Vágólapra másolva!
Elképesztő izgalmak során, a rendes játékidő 29-29-es döntetlenjét követően büntetőkkel nyerte meg a Dunaferr férfikézilabda-csapata a Pick Szeged elleni elődöntő negyedik mérkőzését, így az összesítésben 2-2-ra alakította a párharcot. A mindent eldöntő 5. találkozóra szerdán, Szegeden kerül sor.

Eredmény, Budapest Bank férfiliga, elődöntő, 4. mérkőzés:
Dunaferr - Pick Szeged 29-29 (11-16) - büntetőkkel 6-5
Dunaújváros, 1200 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Törő 13/6, Iváncsik T. 7, Kukucka 5, Nagy K. 4/2, Császár 3/2, Grebenár 2, Zubai 1, illetve Bajusz 13/10, Krivokapics 8/2, Berta 6/1, Ilyés 4, Mezei 2, Vadkerti 1
hetesek: 6/4, illetve 10/8
kiállítás: 8, illetve 10 perc
A párharc állása: 2-2.

"Pozitívan gondolkodunk, azaz úgy készülünk, hogy lesz ötödik mérkőzés is. Amíg egy százaléknyi esélyünk van a bajnoki döntőbe jutásra, addig küzdünk. Remény van, hiszen idén a Szeged még nem győzött Dunaújvárosban" - nyilatkozta Imre Vilmos, a Dunaferr mestere a Pick Szeged elleni találkozó előtt, de talán 58 percig ő sem hitt a csodában.

A három győzelemig tartó elődöntőben ugyanis 2-1-es előnnyel érkezett Újvárosba a Tisza-parti együttes, s úgy tűnt, nem is hagyja ötödik meccsre kényszeríteni magát. Lendületesen kezdett a vendégcsapat, Puljezevic hetest fogott, a másik oldalon Krivokapic lehetetlen szögből szerzett gólt, míg Bajusz magabiztosan értékesítette a büntetőket.

A 10. percben Imre Vilmos kénytelen volt időt kérni, az eredményjelzőn ugyanis 3-8-as eredmény állt. A szusszanásnyi pihenő jót tett a hazaiaknak, Császár átlövésből, Kukucka lerohanásból, Törő a bal-, Iváncsik a jobbszélről is betalált (7-8) - következhetett Vladan Matic időkérése.

A 18. percben Törő büntetőből egyenlített, de korainak bizonyult az öröm, mert fél percen belül Bajusz és Berta is válaszolt (8-10). A félidő hajrájában ismét rövidzárlat következett be a hazaiak játékában, a rutinos játékosok közül Bajusz és Mezei vette vállára a csapatot, s a szünetre 16-11-es előnyt harcolt ki a Szeged

A második játékrész hullámzó játéka 2-5 gólos szegedi előny között mozgott, 16-18-ről 16-21 lett az eredmény, ám a Dunaferr nem adta fel, s a Kukucka, Iváncsik duó vezérletével felzárkózott ismét 21-20-ra. Ám Stochl hiába ütötte ki Bajusz büntetőjét, ezeket az apró nüanszokat sem tudta megragadni a Dunaferr. Császár nagyon indiszponáltan kézilabdázott, a Szeged pedig újra és újra képes volt újítani.

Még az 58. percben sem gondolhatta a Szeged, hogy elbukja az összecsapást. Azonban az utolsó percek őrült izgalmakat tartogattak, a fénykorát idéző Bajusz és a parádésan játszó Törő gólpárbaját követően 28-29-nél Ilyés hiába ejtett a lécre, a Dunaferr támadását Puljezevics védése zárta le. Berta eldönthette volna a meccset, ám ziccerét Stochl megfogta, majd a szlovák kapus lerohant, helyére Rosta állt be, s az így kialakított mesterséges emberelőnyt Iváncsik használta ki (29-29).

Az utolsó 15 másodpercre Matic időt kért, a másik oldalon Imre Vilmos tanácsa kézenfekvő volt: fautolni kell, s akkor ki lehet bekkelni a maradék időt. Sikerült is, következhettek a hetesek!

Krivokapic nem hibázott (0-1), hazai részről Iváncsik Tamás lövését azonban Puljezevics kirúgta. Berta következett, ő a jobb sarkot választotta (0-2), Nagy Kornél is magabiztos volt (1-2), Ilyés kísérletét Mikler hárította, visszahozva a Dunaferr reményeit. Ám Puljezevics a helyén volt, kifogta Kukucka lövését, Andjelkovic azonban nem élt a lehetőséggel, pontosabban ismét Mikler hárított bravúrral. Császár ellenben nagyon kibabrált Puljezeviccsel (2-2). Az ötödik sorozatban Bajusz belőtte, Törőben volt annyi spiritusz, hogy ne hibázzon (3-3).

Kicsi túlzással "hirtelen halálig" folytatódott a büntetőpárbaj, a hatodik körben Bajusz nézett farkasszemet Stochllal, s hidegvérrel csuklózott a bal felsőbe. Császár ismét vállalta, nem is hibázott (4-4).

A hetedik párban Mikler állt a kapuba, Krivokapic azonban rajta is kifogott. Törő sem vacakolt, a léc alá vágta a labdát (5-5). A 8. sorozatban Berta a lécre pattintotta a labdát, Nagy Kornél viszont inkább a hálót választotta (6-5).

A Dunaferr a semmiből hozta vissza a mérkőzést, s kikényszerítette a fináléba kerülésért az ötödik, mindent eldöntő összecsapást.

További eredmények, az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:
Tatabánya-Carbonex - Debrecen 26-36 (13-20)
A párharc végeredménye: 2-0 a Debrecennek

A Debrecen a folytatásban az ötödik, a Tatabánya a hetedik helyért küzdhet.

a 9-12. helyért, 2. mérkőzés:
Százhalombatta - Nyíregyháza 24-17 (10-8)
A párharc végeredménye: 2-0 a Százhalombattának

A Százhalombatta a folytatásban a kilencedik, a Nyíregyháza a 11. helyért mérkőzhet.

A női kézilabda NB I-ben:
rájátszás, az 5-8. helyért:
Hódmezővásárhely - Kiskunhalas 25-26 (12-14)

a 9-12. helyért:
Bp. Kőbányai Spartacus - Németh Toll-Makó 35-29 (16-14)