Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) versenybizottsága hétfőn megtárgyalta a Budapest Bank férfiliga elődöntőjében szombaton rendezett Dunaferr-Pick Szeged mérkőzés kapcsán a vendégek által - jogosan - benyújtott óvást, azonban a fair play szellemében lesz ötödik találkozó a párharcban.

A rendes játékidőben 29-29-re végződött mérkőzést büntetődobások döntötték el, azonban az első sorozatot követően fordított sorrendben kellett volna folytatniuk a csapatoknak a hétméteresek elvégzését, e helyett a játékvezetők - tévesen - sorsolással döntöttek.

Az MKSZ tájékoztatása szerint azonban határozathozatalra nem került sor, mivel a bizottság által ismertetett írásos jelentések és szakvélemények alapján Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető igazgatója jegyzőkönyvbe mondta a következőket:

"Megismertem a szakvéleményeket, melyekben megállapításra került, hogy a mérkőzésen részt vevő hivatalos személyek elismerik hibájukat. Ez számunkra elégtétel. Az újrajátszás elkerülése érdekében további eljárás lefolytatásától, a határozathozataltól eltekintek, és a fair play szellemében szeretettel várjuk a Dunaferr SE csapatát szerdán az ötödik play-off mérkőzésünkre."

Az MKSZ Versenybizottsága az ügyet így lezártnak tekinti. A párharc állása jelenleg 2-2, a szerdai mérkőzés győztese jut a fináléba, ahol a címvédő MKB Veszprém lesz az ellenfele.