Vágólapra másolva!
A Betonút-NRK Nyíregyháza nyerte a CityLine női röplabda NB I-es ligabajnokság 2006/07-es kiírását, miután a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte - ezúttal 3-1-re - a TEVA-Gödöllői RC csapatát, így 3-0-ra megnyerte a párharcot.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Betonút-NRK Nyíregyháza - TEVA-Gödöllői RC 3-1 (17, -21, 13, 19)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot 3-0-ra nyerte a Nyíregyháza.

Hazai környezetben készült a bajnoki cím ünneplésére a nyíregyházi nőiröplabda-együttes. A három nyert mérkőzésig tartó párharc első két felvonását magabiztosan nyerte a friss kupagyőztes. A kitűzött célnak megfelelő elánnal kezdték a találkozót a hazaiak. Az első játszmában leginkább kubai légiósuk, Martinez villogott, a gödöllőiek pedig nem találták a nyírségi csapat játékának ellenszerét. Mindezek után nem volt meglepetés, hogy 19 perc alatt el is dőlt a nyitó felvonás. (25-17)

A második jászmában némileg változott a játék képe. A szett közepéig felváltva vezettek a csapatok, ezt követően viszont beleerősítettek a vendégek és 16-11-re megléptek. Leginkább Pesti és Mester volt elemében, így végül 23 perc játék után döntetlenre módosult az állás. (25-21)

A folytatásra a Nyíregyháza felébredt Csipkerózsika-álmából. Ez olyannyira jól sikerült, hogy ellenállhatatlanul röplabdáztak Erdősnéék, a vendégeket állva hagyták a harmadik, 19 percig tartó játszmában. (25-13)

A negyedik, és mint később kiderült egyben utolsó szettet egy nem mindennapi esemény vezette be: a gödöllői liberó, Kötél Dóra megsérült, akit a testvére Zsanett váltott ezen a poszton. Ez viszont nem zavarta meg a hazaiakat, nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba. 5-5-ig bírta a tempót a roppant lelkes vendégcsapat, ekkor viszont a Nyíregyháza meglépett és 1000 fős közönségük hangorkánja közepette meccslabdáig jutott. A bajnokságot eldöntő pontot jelképesen a csapatkapitány Erdősné szerezte. (25-19)

Teljes sikert arattak idén a nyíregyházi lányok, hiszen a Magyar Kupa után a bajnokságot is megnyerték. Legutóbb 2003-ban végzett a pontvadászat élén nyírségi együttes, mostani sikere az ötödik a klub történetében.

További eredmények, a 3. helyért, 3. mérkőzés:
BSE-FCSM - Vasas Opus-Via Óbuda 3-0 (15, 23, 22)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2-1 a BSE javára.
A negyedik mérkőzést csütörtökön rendezik.

az 5. helyért, 2. mérkőzés:
BITT-Kaposvár - Albrecht-MVSC MISI 1-3 (19, -21, -19, -17)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot az Albrecht-MVSC MISI nyerte 2-0-ra.

a 7. helyért, 2. mérkőzés:
Tatabányai Volán SE - Nirvana TFSE 0-3 (-14, -18, -22)
a párharc végeredménye: 2-0 a Nirvana-TFSE javára

(Mobilpress)