Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers nagy csatában legyőzte a hazai pályán szereplő New Jersey Nets együttesét, s ezzel már 3-1-re vezet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében zajló párharcban, keleten. Nyugaton ugyanakkor a Phoenix Suns egyenlített a San Antonio Spurs elleni negyedik mérkőzésen.

A 30 pontos LeBron James vezette Cavs 15 év elteltével juthat ismét főcsoportfináléba, a Nets pedig az NBA történetében kilencedik csapatként fordíthatna 1-3-as hátrányból. A vendégeknél Larry Hughes 19 ponttal, míg Zydrunas Ilgauskas 13 ponttal és 11 lepattanóval zárt, az utolsó negyedben mindössze három mezőnykosarat szerző házigazdák részéről Vince Carter 23 kísérletéből csupán 6-ot értékesítve jutott el 25 pontig, míg Jason Kidd 17 lepattanója mellé csak 5 pontot gyűjtött.

Nyugaton ugyanakkor a Phoenix Suns egyenlített a San Antonio Spurs elleni negyedik mérkőzésen, főként a hajrában produkált 12-1-es rohammal. A Sunsban Amare Stoudemire 26 pontot dobott, Steve Nash neve mellé pedig 24 pont és 15 gólpassz került. A texasi Robert Horry 18 mp-cel a vége előtt durván fellökte Nash-t, az eset kis híján verekedésbe torkollott, mire a tettest végleg kiállították, a bosszúra szomjazó phoenixi Raja Bell pedig technikai hibával bűnhődött.

Keleti-főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers 85-87
a párharc állása:
3-1, a Cleveland javára

Nyugati-főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 98-104
a párharc állása:
2-2

Az összecsapások az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.