Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs otthon, a Cleveland Cavaliers pedig idegenben harcolta ki a főcsoportdöntőbe jutást az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

San Antonióban a hazaiak mindhárom sztárja kiválóan teljesített: Manu Ginobili 33 ponttal és 11 lepattanóval, Tony Parker 30, Tim Duncan pedig 24 ponttal rukkolt elő. Az alapszakaszgyőztes Dallas után a második helyezettként elbukó Phoenixben Amare Soudemire hiába varázsolt 38 ponttal és 12 lepattanóval, Steve Nash hiába szorgoskodott össze 18 pontot és 14 gólpasszt, az arizonaiak nem tudták tartani a lépést a bombaerős Spursszel.

A Cavs főként LeBron James 23 pontjával jutott be 15 év után először a keleti fináléba. A félidőben 53-38-ra vezető vendégek a harmadik negyedben - amikor James faultproblémák miatt a kispadot nyomta - csak 8 pontot hoztak össze, a New Jersey pedig 22-ről 1 pontra dolgozta le a hátrányát, ám ezzel megállt a tudománya.

A tavaly ugyanebben a szakaszban - a későbbi bajnok Miamival szemben - alulmaradt Nets legjobbja Jason Kidd volt 19 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal.

Eredmények, rájátszás, Keleti-főcsoport, elődöntő, 6. mérkőzés:
New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers 72-88
A párharc végeredménye:
4-2 a Cleveland javára.

A főcsoportdöntő párosítása:
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons

Nyugati-főcsoport, elődöntő, 6. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 114-106
A párharc végeredménye:
4-2 a San Antonio javára.

A főcsoportdöntő párosítása:
San Antonio Spurs - Utah Jazz