Vágólapra másolva!
A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatában töltött első idényében 164 találattal a bajnokság góllövőlistájának hatodik helyén végzett Szrnka Hortenzia, aki 144 akciógóljával a liga második legeredményesebb játékosának bizonyult. Zia a sportbeli sikerei mellett a "civil" jövőjét is tudatosan tervezi, ráadásul nyáron igazi falusi lakodalomra készül.

- Hogyan tölti egyhónapos nyári szabadságát?
- Nyaralással biztosan nem, mert amikor nekem van szabadságom, a férjem dolgozik, amikor pedig ő érne rá, akkor meg nekünk kezdődik az alapozás. Viszont német nyelvből készülök a júniusi, felsőfokú nyelvvizsgára. Aztán júliusban lesz az esküvőnk, a következő napokban folyamatosan annak az előkészületeivel foglalkozunk.

- Hogyan képzeljük el Szrnka Hortenziát az esküvőjén?
- Nagyon szép abroncsos ruhám van - kétrészes, pezsgőszínű és fehér kombinációja -, de nem az a habos-babos, hanem inkább egyszerű, finom vonalvezetésű. A pezsgőszínű volt már rajtam a polgári szertartáson, mivel azt előzőleg megtartottuk. De teljes ruhában csak az esküvő napján fog látni a kedvesem.

- Milyen lesz a szertartás és az azt követő ünneplés?
- Falusi lány vagyok, a párom meg városi. Nálunk azonban vannak olyan tradíciók, amelyeket be kell tartanunk, és mindent a szerint kell tennünk. Ezért egy igazi klasszikus sátoros falusi esküvő lesz, közel százhatvan emberrel, nagyon jó hangulattal. Az ételek is a falusi szokás szerint készülnek el, amit a falu már napokkal előtte összedob, és megkezdődik a nagy készülődés. Már azt is megbeszélték, ki hozza a csirkéket és ki a birkát. Ilyenkor készül húsleves, birkapörkölt, legkülönbözőbb húsok rántva és sütve. Az egyetlen, amivel kivételt teszünk az a torta, a nagy júliusi melegre való tekintettel inkább kihagyjuk, mert csak megromlana. Viszont lesz égetettcukor-tortám, amely helyi specialitásnak számít. A konyhai előmunkálatokkal és főzéssel együtt bizony négy-, ötnaposra is kerekedhet a lakodalom, ki hogy bírja.

- Az esküvőt követő pihenő miből áll majd?
- Egyik kedves ismerősömnek van egy rendezvényszervező cége, oda megyek "gyakorlatozni". Engem ez a munka komolyan érdekel, igyekszem belelátni minden fortélyába, hogy pontosan tudjam, mit, hogyan csinálnak. Mindezek mellett építjük a házunkat, amellyel szintén van elfoglaltság.

- Gondolkodik már a gyermekvállaláson is?
- Természetesen igen. Mindenképpen szeretnénk gyereket, de ha szülök, az a pályafutásom végét jelenti majd, mivel visszatérni már nem fogok. Egy szezonra viszont még van szerződésem Fehérváron. Úgy tervezem, ha abbahagyom a kézilabdát, dolgozom még egy évig, mint rendezvényszervező. Ezt azért tartom fontosnak, hogy legyen gyakorlatom, és ne a nagy semmibe térjek majd vissza. Rajtunk nem múlik semmi, amint felépült a házunk, és lesz egy biztos háttér, jöhet a baba.

- Júliusban kezdődik már az alapozás, milyen érzésekkel indul neki a következő szezonnak?
- Remélem, még jobb lesz a következő évünk, mint az idei.

Presstige Média