Vágólapra másolva!
Dzunics Braniszlav irányítja a 2007/2008-as szezontól az A csoportos Dombóvár KC férfikosárlabda-csapatának szakmai munkáját. A trénerrel egy plusz egyéves szerződést kötött a Tolna megyei klub.

Nem úgy sikerült az elmúlt idény a Dombóvár KC férfikosárlabda-csapatának, ahogy azt a vezetés és a szakmai stáb elvárta. Hiába volt erős kerete a DKC-nek, a csapat nemhogy a nyolcba nem jutott be, de a rájátszásban csupán két gárdát, a Hódmezővásárhelyt és az évad közben alaposan legyengülő Debreceni Vadkakasokat tudta megelőzni.

A változás szele már idény közben megcsapta az együttes, hiszen több csalódást okozó játékostól - Metelski, Thomas, DeGroat, Kukielka - is megvált a klubvezetés, az idény végeztével pedig Kis Attilának is megköszönték a munkát. Tóth Tamás tulajdonos választása végül a Kaposvári KK trénerére, a dombóváriakat néhány esztendeje rövid ideig már irányító Dzunics Braniszlavra esett.

"Egy plusz egyéves szerződést írtunk alá Dzuniccsal" - mondta a DKC első embere. "A montenegrói születésű trénertől azt várjuk, hogy olyan csapatot hozzon össze Dombóváron, amely a bajnokságban képes kiharcolni a felsőházba kerülést, illetve a Magyar Kupában is eljut a véghajráig.

A felkészülést augusztus első hetében kezdjük, addig a szakemberrel egyeztetve kialakítjuk a játékoskeretet. Elsődleges célunk, hogy a 2006/2007-es idényben a DKC színeiben kosarazó magyarokat, azaz Deák Attilát, Balogh Lászlót, Szilágyi Tamást, Hartvich Tamást és Tömösváry Mátét megtartsuk. Négy légióst szeretnénk igazolni, s a Kaposvári KK-tól Szőke Balázst is meg akarjuk szerezni" - adott helyzetjelentést Tóth Tamás.

A négy légiós egyike az a Duke-Germayne Forbes lehet, aki a nemrég véget ért idényben is a DKC-t erősítette, s 19,5 pontos meccsenkénti átlagával a pontszerzők ranglistáján az előkelő hetedik helyen zárt. Az angol bedobó jelenleg szabadságát tölti, a hírek szerint az új idényben is szívesen játszana a Dombóvár KC-ben.