Vágólapra másolva!
Másodszor is diadalmaskodott a Vasas a Honvéd felett a férfivízilabda ob I döntőjében: a piros-kék alakulat három góllal nyert kedd este az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második összecsapásán.

döntő, 2. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 11-8 (2-0, 4-1, 3-1, 2-6)
góldobók:
Varga Dénes 3, Hosnyánszky, Tóth M. 2-2, Steinmetz B., Varga Dániel, Kovács R., Heinrich 1-1, illetve Fodor, Benedek 2-2, Molnár, Kiss G., Szivós, Paján 1-1
a párharc állása: 2-0 a Vasas javára.


Amennyire rosszul kezdte a döntő-sorozatot a Kőér utcában a címvédő együttes, annyira rosszul folytatta a Komjádi uszodában: csapnivalóan gyenge játékkal ismét vereséget szenvedett riválisától.

A Honvéd-hívek számára a vizes közeg ellenére alighanem a poklot idézte a kezdés: Steinmetz Barnabásnak a negyed közepén lőtt vezetőgólja után tudniillik nemhogy az egyenlítéssel maradt adós csapatuk, hanem kénytelenek voltak az első vendégtalálatra egészen a második játékrész végéig várni. Csakhogy akkor már 6-0-ra (!) meglépett az angyalföldi társulat. Amely nagyon egységes együttes képét mutatva, remekül pólózva majdhogynem tetszés szerint növelte előnyét, miközben az utolsó hat szezon bajnoka csak vergődött, világklasszisai kivétel nélkül csődöt mondtak, még az amúgy kihagyhatatlannak tetsző ziccerben sem voltak képesek a Vasas kapujába találni.

A nagyszünetben sem tudta rendezni a sorokat Kovács István vezetőedző, olyannyira, hogy a harmadik nyolc perc "félidejében" már 9-1-re alakult az állás. Ráadásul úgy, hogy Varga Dénes távoli csavargólja nem csupán pompás volt, hanem végképp demoralizálta is a tartását vesztett bajnokegyüttest.

A zárónegyedben ugyan kissé megemberelte magát a Honvéd, de csak a különbséget tudta csökkenteni, az így is súlyos vereség tényén változtatni nem tudott az ideges hangulatú, pofonokat és víz alatti csetepatékat sem nélkülöző összecsapáson.

A harmadik mérkőzést pénteken 19.30-tól, a Kőér utcában játsszák a csapatok.