Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból J. R. Smitht, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Denver Nuggets fiatal játékosát, aki - a jelenlegi információk alapján - szombaton tragikus kimenetelű autóbalesetet okozott.

A 21 éves kosaras a New Jersey állambeli Millstone Townshipben sportkocsijával nem állt meg egy stoptáblánál, és összeütközött egy másik járművel, aminek következtében - mivel nem voltak bekötve - ő és mellette ülő barátja, Andre Bell kirepültek a roncsból. Smith utasa hétfőn, két nappal a kórházba szállítását követően belehalt súlyos sérüléseibe.

A bedobó autójában utazó harmadik személy és a másik autó vezetője kisebb zúzódásokkal megúszta az ütközést.

Smithnek nem ez volt az első közúti kihágása: a helyi autóklub szóvivőjének tájékoztatása szerint az elmúlt egy évben ötször vonták be rövidebb időre a jogosítványát, ám minden alkalommal visszakapta azt, miután kifizette a büntetéseket.

***

Nyolc hónap után újabb csípőműtéten esett át Phil Jackson, a Los Angeles Lakers vezetőedzője. A kilencszeres bajnok trénernek októberben a jobb, ezúttal pedig a bal csípőjébe tettek be protézist az inglewoodi Medical Centerben.

A csapat tájékoztatása szerint a 61 éves Jackson várhatóan egy napon belül elhagyhatja a kórházat és előreláthatólag szeptemberre épül fel teljesen, amikor hivatalosan is beiktatják a Halhatatlanok Csarnokába.