Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság döntőjének negyedik összecsapásán a TEVA-VasasPlaket 10-9-re verte a címvédő Domino-BHSE együttesét. A végig óriási csatát és magas színvonalat hozó találkozón a hajrában az angyalföldiek koncentráltak jobban, így megérdemelten nyerték meg a bajnokságot.

ING ob I., döntő 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 10-9 (2-2, 3-3, 3-3, 2-1)
Komjádi uszoda, 1600 néző
v.: Petik A., Bátori Gy.
gól: Varga Dániel 4, Kovács R. 2, Varga Dénes, Steinmetz Á., Heinrich, Mátyás, illetve Molnár T. 3, Szívós, Bárány, Székely, Kiss G., Fodor, Benedek

Mindkét oldalon nagy volt a fogadkozás a mérkőzés előtt, és a vezetést Kovács Róbert találatával a hazaiak szerezték meg a második percben. Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek, mert fordulás után Szívós egyenlített, majd egy perccel később Bárány góljával a vezetést is átvette a Honvéd.

Ezt követően mindkét oldalon jobban odafigyeltek a védekezésre, azonban Varga Dániel utolsó percben lőtt bombájával döntetlenre hozta az első negyedet a piros-kék együttes (2-2).

Izgalmakban a második nyolc percben sem volt hiány, hiszen hiába került ismét a Domino előnybe, egy percen belül Varga Dániel két gólt is dobott, így az angyalföldiek visszavették a vezetést. A fordulatoknak azonban még nem volt vége, mert kevéssel a vége előtt Székely lövése után ugyan a vendégek voltak még nyeregben, de Varga Dénes egy másodperccel a vége előtt emberelőnyből vette be Gergely kapuját, egalizálva ezzel az eredményt (5-5).

A keménység is fokozódott a szünet után, mindkét oldalon érezték a játékosok, hogy minden hiba végzetes lehet. Továbbra is fej fej mellett haladt a két együttes, ahol hol az egyik, hol a másik volt fölényben, de egy gólnál nagyobb előnyt nem sikerült kicsikarni egyik félnek sem (8-8).

Az izgalmak az utolsó játékrészben hágtak a tetőfokra, hiszen Benedek távoli találatával felelevenedtek az elmúlt évi események, de ezúttal a hazai játékosokban volt erő egyenlíteni, majd az egész döntő folyamán szenzációsan játszó Varga Dániel lövésével a vezetést is megszerezték két perccel a vége előtt. A címvédő előtt adódott ugyan lehetőség az egyenlítésre, de ők nem tudtak élni vele, így az idegek csatáját ezúttal a Vasas nyerte, és szerezte meg a bajnoki címet (10-9).

Forrás: MTI

A boldog győztesek

"Csak dicsérni lehet ezt a gárdát, az egész bajnokságban és a rájátszásban is küzdöttek, hajtottak egymásért, zseniálisak voltak. Mindenkit köszönet illet, aki a csapatban vagy körülötte a sikerért dolgozott" - mondta boldogan Földi László, az angyalföldiek vezetőedzője.

Steinmetz Ádám, a nyaki porckorongsérüléséből kigyógyult center: "Nagyon sajnálom, hogy sérülésem miatt csak az utolsó mérkőzésen tudtam segíteni a csapatnak, amely előzőleg nélkülem is megmutatta, mire képes, és meg tudta verni a rengeteg olimpiai bajnok alkotta Honvédot."

Hosnyánszky Norbert, a Vasas átlövője: "Olyan fiatalokból álló együttes a miénk, amely tavaly és idén elég rutint szerzett ahhoz, hogy ne törjön össze súlyos vereség esetén sem, mint amilyet pénteken szenvedtünk el a Kőér utcában. Bízom a csapatban, hogy képes olyan sorozatot produkálni, mint amilyet a Honvéd tudott előttünk fél évtizeden át a bajnoki címek folyamatos begyűjtésével."

Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke: "Életem egyik legboldogabb napja a mai, s megvallom, hatalmas csalódásként éltem volna meg, ha nem nyerünk. Mindvégig bíztam a csapatban, olyannyira, hogy készültem a meccs utáni örömfürdőzésre is, és a vízálló karórámat vettem fel..."

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője az ezüstérmet nézegetve: "Próbálom úgy felfogni, hogy ilyen színű érem még úgysem volt a vitrinemben, sajátos helye lesz a csupa arany között. Amúgy meg az első meccset rontottuk el, de azt nagyon, amikor hazai pályán kikaptunk. Meg kellett volna védenünk az elsőségünket."