Vágólapra másolva!
A balszélső, Iváncsik Gergő mellé az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata szerződtette a Dunaferr jobbszélsőjét, Iváncsik Tamást is, így a fivérek jövőre egymást segíthetik a nagy célok elérésében.

A balatonfüredi MKB Oktatási Központban rendezte meg évadzáróját az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata. A klub ügyvezető igazgatója, Hajnal Csaba első alkalommal beszélt arról, kik lesznek a csapat új játékosai.

"Örömmel adhatom hírül, hogy korábban Tatai Péterrel hosszabbítottunk, a héten pedig Carlos Perezzel kötöttünk újabb hároméves szerződést. Remekül alakulnak a tárgyalások Gulyás Péterrel, valamint Iváncsik Gergővel. Mindkét játékosunkkal 2010-ig szóló szerződés-tervezetről tárgyalunk, és nagyon közel állunk a megállapodáshoz. A következő szezont már Veszprémben kezdi Gergő testvére, Tamás, és szintén nálunk folytatja az eddig Tatabányán, kölcsönben szereplő Zarko Markovic, aki Kiril Lazarov pótlására érkezik. Kettőjükön kívül még egy igazolásunk lesz, ám Őt csak a hét közepén jelentjük be. Természetes körül lehetne írni, hogy kiről van szó, de így állapodtunk meg a játékossal" - nyilatkozta Hajnal a klub hivatalos honlapján.

A szakember beszélt a jövő évi tervekről is.

"Minden évben az elsődleges célunk a hazai bajnokság megnyerése, ez idén nem sikerült, ami további erőket mozgósít bennünk, hogy jövőre ismét a dobogó tetejére állhasson a csapat. A Magyar Kupa mindig egy különleges hangulatú küzdelemsorozat, tavaly a Szeged elhódította a serleget, az idei szezonban visszaszereztük. Természetesen jövőre sem lehet más célunk, mint megtartani a kupát. A kézilabda Bajnokok Ligája pedig már csak egy fokkal van a labdarúgú BL alatt, óriási fejlődésen megy keresztül ez a kupasorozat. Aki a következő néhány évben nem tud aktív szereplője lenni a sorozatnak, végképp leszakadhat a többiektől. Fiatal, átalakulóban lévő csapatunkkal szeretnék a lehető legmesszebb eljutni, amelynek érdekében rengeteget teszünk."

Szintén az MKB-hoz kapcsolódó hír, hogy jövő júniusára elkészül az 5000 fős multicunkciós csarnok, ősszel pedig európai Szuperkupa-döntőt rendeznek a királynék városában a BL-győztes, a KEK-győztes, az EHF-kupa győztes, és egy meghívott csapat részvételével.

Dunaferr: négyen mennek, ketten jönnek

Négy játékos távozik, kettő érkezik a Dunaferr SE férfikézilabda-csapatához az új idényben.

"Mint ismeretes, a szezon végén elköszöntünk a csapat saját nevelésű meghatározó játékosától, Császár Gábortól. Csaszi mellett távozik még a csapattól a Spanyolországba szerződő Szasa Djukic, valamint sajnos felrúgta szóbeli megállapodásunkat Peter Kukucka is, így ő szintén a távozók körébe került. Hosszú tárgyalássorozat végén egyeztünk meg az MKB Veszprém együttesével arról, hogy kivásárolják érvényes szerződéséből Iváncsik Tamást - július 1-jén a fiatal jobbszélső is távozik együttesünktől" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Bene Gyula szakosztályelnök.

A csapathoz jobbátlövő helyére Bakos Dávid érkezik a Szeged gárdájából, míg a jobbszélre visszatér Szalafai Gábor a Győrtől.