Vágólapra másolva!
Megerősített kerettel vág neki a következő idénynek a Csíkszeredai Sportlub jégkorongcsapata: a román bajnokságot és kupát megnyerő, illetve a magyar Borsodi Ligában bronzérmes együttes öt szlovák és két csíkszeredai születésű játékost igazolt.

"Sikeres szezon áll mögöttünk, de ma már ez csak történelem. Új kihívásokkal nézünk szembe, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Mind a román bajnokságban, mind pedig a kupában a címvédés a cél, ez 78 éves történelmünk során még sosem sikerült. A Borsodi Ligában, illetve a Magyar Kupában döntőt akarunk játszani" - nyilatkozta Antal István, a Csíkszeredai Sportklub igazgatója a sportoldal.ro-nak.

Stanislav Kozuchot a szlovák Extraliga egyik legjobb kapusaként tartották számon, Milan Carsky évekig a szakolcaiak (HK 36 Skalica) extraligás csapatát erősítette, míg Peter Ordzovensky a szlovák első ligában szereplő Iglótól igazolt a Sportklubhoz, Lubomir Duda pedig francia légióskodás után váltott csapatot.

Nagy fogás Anton Poznik, a 26 éves szlovák védő tavaly az Alba Volán egyik meghatározó hátvédjeként magyar bajnoki címet szerzett. Sprencz István Újpestről tért haza a szülővárosába, míg Kánya Attila a HC Csíkszeredától érkezett.

A tavalyi csapatból a szlovák kvartett (Martin Kucera, Slavomír Ilavsky, Pavel Valko, Lubos Strapk) távozott, míg Péter Szabolcs visszavonult.

A Sportklub augusztus elején kezdte meg a jeges edzéseket, szeptemberben pedig már mérkőzések várnak a kék-fehér csapatra: 7-én rajtol a Borsodi Liga, 14-16-a között pedig a Kontinentális-kupa első fordulójának mérkőzéseit rendezi meg a Sportklub, ahol a török Kagitspor, a horvát KHL Mladost és a spanyol Club Gel Puigcerda lesz az ellenfél. A romániai pontvadászat október 5-én rajtol, a kupaküzdelmeket szeptember 24-29. között rendezik, szintén Csíkszeredában.