Vágólapra másolva!
Győzelemmel folytatta szereplését a Világliga nyolcas döntőjében a magyar férfivízilabda-válogatott, amely szerdán, a B csoport 2. körében 7-5-re verte a német csapatot.

Eredmény, Világliga-döntő, B csoport, 2. forduló
Magyarország - Németország 7-5 (0-1, 2-2, 3-0, 2-2)
Berlin
v: Margeta (szlovén), Chaney (amerikai)
Magyarország: Szécsi - Varga Dániel, Madaras, Hárai, Hosnyánszky 1, Szivós 1, Kiss G. 2, Benedek 2, Fodor, Biros, Kis G., Gór-Nagy
Németország: Csigir - Naroska, Schroedter, Savic, Dierolf, Politze 2, Nossek, Schertwitis 2, Kreuzmann 1, Oeler, Schlotterbeck, Mackeben, Kong
Gól emberelőnyből: 6/3, illetve 9/3
Ötméteresből: 1/-, illetve -
Kipontozódott: Fodor (28.)

Szoros mérkőzést vívott egymással a két csapat, a magyarok 1-3-as hátrányból fordítva kerekedtek felül. Elsősorban Benedek, Kis Gábor és Kiss Gergely parádés megoldásai hozták meg a fordulatot, a folytatásban a házigazdák alakulata hiába erőlködött, a magyarok nem adták ki kezükből a győzelmet.

Az utolsó percig izgalmas mérkőzésen végig Szécsi védett - kiválóan. Kemény Dénes nem is jelölt másik hálóőrt, a kedden kiállított Molnár Tamás ugyanis egymeccses eltiltást kapott, így a magyar válogatott csak 12 emberrel szerepelhetett. Molnáron kívül Baksa László, Nagy Viktor, Kiss Csaba és Varga Dénes pihent.

Kemény Dénes számított arra, hogy a németek mindent megtesznek a győzelemért. Nemcsak a hazai közönség miatt, hanem azért is, mert az olimpiai kvóta az ölükbe hullhatott volna, ha például az elődöntőben magyar-szerb találkozó van és a döntőben találkoznak ismét a már olimpiai résztvevő magyarokkal.

"Az elején nem mentek a lövések, s a jó védekezés ellenére 3-1 volt oda. Utána kicsit jobban lőttünk, és végül biztosan tudtuk hozni a mérkőzést. Egy kritikus pillanat volt, amikor egymás után kaptunk két gólt, de aztán rögtön belőttünk egy emberelőnyt, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. Németországban sokféleképpen lehet nyerni, szerintem ez is elfogadható" - nyilatkozott Kemény Dénes. Hozzátette: sérültek játszottak az egyébként is csak 12 tagú csapatban és sérültek ültek a lelátón is.

További eredmény, B csoport
Ausztrália - Kanada 9-8 (3-3, 3-2, 3-1, 0-2)

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 3 (18-15), 3. Ausztrália 3 (17-23), 4. Kanada 0

A magyarok kedden az ausztrálokat verték 15-8-ra, csütörtökön pedig a kanadaiakkal játszanak.

További eredmények, A csoport:
Szerbia - Románia 17-9 (7-2, 5-4, 4-1, 1-2)
Egyesült Államok - Kína 12-7 (4-1, 2-1, 3-2, 3-3)

A csoport állása: 1. Szerbia 6 pont, 2. Egyesült Államok 3 (15-20), 3. Románia (17-24), 4. Kína 0.