Vágólapra másolva!
Az átigazolási idény egyik legnagyobb szenzációját jelenti, hogy a MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapata szerződtette a Szeviép-Szeged korábbi válogatott bedobóját, Mészáros Kornéliát.

A MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatában folytatja pályafutását Mészáros Kornélia. A kiváló képességű, rutinos, sokszoros válogatott 33 éves, 186 cm magas, 73 kg súlyú bedobó Szegedről érkezik Pécsre.

"Korábban úgy indultam a májusban véget érő idénynek, hogy valószínűleg az lesz számomra az utolsó. Mégis úgy alakult közben az életem, hogy elhatároztam, folytatom a pályafutásomat. Februárban ezt elmondtam a szegedi vezetőknek, akik két hónap alatt több alkalommal tárgyaltak velem, végül szerződést kínáltak. Részemről a szóbeli jelzés, hogy ott szeretnék maradni, megtörtént, de egy pontban álláspontjaink nem voltak véglegesek és tisztázottak" - nyilatkozta Mészáros Kornélia a pécsi kosárcsapat honlapján.

"Őszintén megmondom, engem is meglepett a pécsi hívás. Lelkileg már kezdtem beletörődni, hogy így kellett véget érnie a kosárlabda-karrieremnek, sikeres államvizsgát tettem, készülődtem a civil életre. Viszont ahogy szóba került a pécsi lehetőség, és egyre többet gondolkodtam a folytatáson, annál jobban felerősödött bennem az érzés, hogy igen, én Pécsett akarok kosárlabdázni" - vélte a triplakirálynőként számon tartott kosaras, aki egy évre szóló szerződést kötött, a játékos pedig már a fekete-fehérekkel kezdi meg felkészülését a 2007/2008-as idényre új együttesével.

A csapat egyébként megkezdte a felkészülést az új idényre, az első edzésen tizenhat kosaras vett részt, köztük egy 208 centis szerb játékos. A 18 esztendős Zorana Todorovicra újvidéki kapcsolatai révén bukkant rá Rátgéber László vezetőedző

A hírek szerint a klubvezetés még számos légióst figyel, a horvát, sőt brazil játékost is várnak a Mecsekaljára.