Vágólapra másolva!
A férfiak balul sikerült próbálkozása után szerdán a nőikosárlabda-válogatott is megkezdi a négymeccses Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelyben Bulgária és Izrael lesz az ellenfél.

A nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Bencze Tamás júliusban, Sárváron kezdte meg az összetartást nyolc emberrel, ugyanis az U21-esek a világbajnokságon jártak, Iványi Dalma és Béres Tímea később csatlakozott, a Bostonban másoddiplomázó Cserny Rékára pedig csak szeptemberben lehet számítani. A felkészülés Tatán, az olimpiai edzőtáborban folytatódott, ahol Berényi János, az MKOSZ elnöke kijelentette: a szeptemberi, Olaszországban sorra kerülő Eb-n túl a pekingi olimpia a cél a hölgyek számára.

Két hete a szakvezető kijelölte szűkített, 12 fős keretét, megköszönve három fiatal játékos, Semsei Barbara, Horti Dóra és Somogyi Andrea munkáját. Azóta a nemzeti csapat Szlovákia mögött és Törökországot megelőzve második lett a győri UNIQA-kupán, utóbbi ellenfelét pedig később Szombathelyen is megverte.

"Fürész Emőke kisebb betegeskedésétől eltekintve mindenki egészséges. A szlovákoktól elszenvedett vereség mellett három mérkőzést megnyertünk, ami Cserny Réka távollétében is tartást adott a csapatnak. Egyértelműen első helyen kell végeznünk a csoportban, noha nemrég a bolgárok és az izraeliek is legyőzték a már Eb-résztvevő románokat, ami figyelemre méltó eredmény. A közvetlen kvalifikációban számításaink szerint a lengyelek és a szlovákok következhetnek majd, de egyelőre a pótselejtezőre koncentrálunk" - mondta Bencze Tamás.

A válogatott programja az Eb-pótselejtezőben (magyar idő szerint):
augusztus 29.:
Bulgária - Magyarország, Pernik 17 ó

szeptember 1.:
Magyarország - Izrael, Győr 16.15

szeptember 8.:
Magyarország - Bulgária, Zalaegerszeg 15.45

szeptember 12.:
Izrael - Magyarország, Ramat Gan 11.30

A női válogatott kerete:
Iványi Dalma, Fegyverneky Zsófia (MiZo Pécs 2010), Fűrész Diána (BSE-ESMA), Honti Katalin, Horváth Zsuzsanna, Károlyi Andrea, Németh Bernadett (MKB-Euroleasing Sopron), Fürész Emőke (Szeviép-Szeged), Horváth Zsuzsanna (Seat Foton Gyor), Béres Tímea (Brno), Császár Andrea (Hondarribia Irun), Ujhelyi Petra (Ramat Hasharon).