Vágólapra másolva!
Pénteken 16 csapattal rajtol a Budapest Bank férfikézilabda-liga 2007/08-as idénye. A szezonnyitó sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a pénzintézet továbbra is a sorozat névadó szponzora marad, akárcsak a Budapest Bank-FTC női együttesének esetében.

A Pick Szeged szeretné megvédeni címét és Magyar Kupa-elsőségre is tör, ugyanakkor a 15-szörös bajnok MKB Veszprém a trón visszafoglalására készül, immár Mocsai Lajos vezetőedzővel és az átlövő Kiril Lazarov nélkül.

A Dunaferr abban bízik, hogy az előző kiíráshoz hasonlóan megszorítja a két élcsapatot. A legjobb négy közé igyekszik a DKSE-Airport Debrecen is, míg a nyolc közé kíván jutni még a PLER-Airport, a Győri ETO, a Százhalombatta, a Gyöngyösi Főiskola és a Komló.

Az Erste Békés (tavaly 6.) és a Nyíregyháza (11.) az előrelépést tűzte ki célul. A Tatabánya-Carbonex olyan helyezésben bízik, amely nemzetközi kupaszereplésre jogosít. A négy újonc (Tata, Hort SE, Balatoni KC és a Mezőkövesd) a bennmaradásban reménykedik.

A 16 résztvevő az alapszakaszban két nyolcas csoportban oda-vissza játszik, majd a legjobb négy-négy a felsőházi rájátszásba jut úgy, hogy a saját csoportjából hozza magával az egymás elleni eredményeket. A playoff ezen szakasza után az első a negyedikkel, a második a harmadikkal három győzelemig tartó elődöntőt vív, majd következik a döntő és a bronzcsata, szintén az egyik fél harmadik sikeréig.


Az alapszakasz csoportjai:

A csoport: Pick Szeged, PLER-Airport, DKSE-Airport Debrecen, Tatabánya-Carbonex, Százhalombatta, Nyíregyháza, Hort SE, Mezőkövesd

B csoport: MKB Veszprém, Dunaferr, Erste-Békés, Győri ETO, Gyöngyösi Főiskola, Komló, Tata, Balatoni KC

Az örökranglista:
15-szörös bajnok:
Veszprém
14-szeres: Bp. Honvéd
5-szörös: Bp. Spartacus
4-szeres: Elektromos, Tatabánya
3-szoros: Bp. Vörös Meteor, Rába ETO
2-szeres: Dózsa, Szeged
1-szeres: VM Közért, Debrecen, Dunaferr


A szerdai eseményen adták át az előző idény legjobbjainak díját. A bajnok Szeged kapusa, Puljezevics Nenad lett az Év Játékosa, Törő Szabolcs (Dunaferr) az Év Felfedezettje a szakírók szavazatai alapján. A legszimpatikusabb csapatnak a Dunaferrt választották.