Vágólapra másolva!
Telt ház, szórakoztató mérkőzések, szép akciók jellemezték, illetve látványos műsorszámok színesítették az első alkalommal megrendezett Kézilabda Fesztivált a budapesti Körcsarnokban.

A közel 300 fellépő és a sportág szerelmesei szemmel láthatóan jól érezték magukat, nem érződött, hogy bármilyen negatív hatása lenne a fővárosi tüntetések és a rossz idő miatti helyszínváltoztatásnak. (Eredetileg a Parlament elé tervezték a fesztivált.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4SgV9On9Ozs7sUib

A nap fő attrakciója az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő női válogatott és az országgyűlési képviselőkből álló együttes csatája volt. A hölgyek sokkal jobban játszottak, és gond nélkül nyertek az ötpárti alakulat ellen (24-19).

A korábbi klasszisokból álló szenior válogatott a média képviselőiből verbuvált alkalmi csapatot oktatta (20-16). Nyilvánvaló volt, hogy Gyurka János, Kenyeres János, Kovács Mihály, Marosi László vagy Iváncsik Mihály jobban bánik a labdával, mint Azurák Csaba, Kovács István, Siklós Erik, Gyulai Miklós vagy Knézy Jenő.

A Vass Sándor vezette "öregek" között helyett kapott Sinka László, a magyar, illetve Michael Wiederer, az európai szövetség főtitkára is.

A fesztiválon a játékvezetők összecsaptak az edzők gárdájával, míg a fiatalok programjában 10-14 évesek mérkőztek. Volt még csörgőlabda-bemutató is, és köszöntötték az Európa-bajnoki bronzérmes férfi strandválogatott tagjait is.

A rendezvény jótékonysági célokat is szolgált: a befolyt összeget az utánpótlásképzésre, illetve a kárpátaljai, erdélyi és felvidéki, hátrányos helyzetben lévő, magyar lakta települések műemlék templomainak rekonstrukciójára fordítják.

Mivel a magyar szövetség pályázik a 2011-es férfi világbajnokság megrendezésére, a szervezők több döntéshozót meghívtak az eseményre.