Társoldalunk:

Tíz éve varázsol a veszprémi kézicsillag

2007.10.27. 15:06

1997. október 24-én érkezett a Veszprém férfikézilabda-csapatához Carlos Pérez, a kubai származású világklasszis átlövő azóta sikert sikerre halmozott a bakonyi együttesben.

"Már az 1995-ös izlandi világbajnokság előtt szóba került, hogy a Veszprém szívesen igazolna kubai játékosokat, ám akkor a szövetség elöljárói mereven elzárkóztak az ötlettől. Két év múlva, a japán vébén már a mi vezetőink keresték meg Hajnal Csabáékat, hogy mégis aktuális lenne a dolog azzal a kitétellel, hogy az egész kubai válogatott Magyarországra érkezzen, a játékosok nem kaphatnak profi szerződést, és kölcsönadnak bennünket elsőosztályú csapatoknak. Olyan játékosok érkeztek ebben az időben akkor Magyarországra, mint Julio Fis, Vladimir Hernandez, Ivo Diaz, vagy Urios Fonseca" - áll Pérez veszprémi adatlapján.


A Veszprém Kézilabda Fan Club sajátos összeállítással köszöntötte "Csárlit"

A magyar válogatott csillaga korábban úgy nyilatkozott, tíz éve egyáltalán nem úgy jött, hogy itt is marad. "Amikor idejöttünk a kubai válogatottal, megérkezésünk után röviddel megkérdezték, maradnék-e Magyarországon. Először hallani sem akartam róla, de aztán meggondoltam magamat. Tudtam, hogy Kubában nem élünk rosszul, de nagy előrelépési lehetőségünk nem volt. Így végül mégis úgy döntöttem, maradok. Eleinte csak 6 hónapra gondoltam. Aztán úgy határoztam, legyen egy év. A következő szezon elején megint azt éreztem, visszamegyek a végén. Ma pedig már úgy tűnik, végleg itt maradok."

Név Carlos Reinaldo Enrique Perez
Mezszám 10
Poszt balátlövő
Nemzetiség magyar/kubai
Születési idő 1971.08.26
Születési hely Havanna
Magasság 198 cm
Testsúly 105 kg
Mióta van a klubnál? 1997. október
Medig szól a szerződése? 2010. június 30.
Eddigi klubjai Ciudad Havanna, Veszprém
Nevelőedzője José Cruse
Eddigi edzői José Cruse, Kovács László, Zdravko Zovko, Mocsai Lajos
Eredményei klubcsapatban

nyolcszoros magyar bajnok
nyolcszoros Magyar Kupa-győztes
BL-döntős (2002)
BL-elődöntős (2006)
Válogatottság 171-szeres kubai, 35-szörös magyar
Első válogatott fellépése 2002, Szlovénia - Magyarország
Eredményei a válogatottban vb-8. (Kuba színeiben)
vb-6. (2003 Portugália)
a 2003-as vbgólkirálya
olimpiai 4. hely (Athén 2004)


KAPCSOLÓDÓ CIKK