Vágólapra másolva!
Három napig Balatonfűzfőn gyakorolt a magyar férfivízilabda-válogatott ezúttal 17 fős kerete, amelyből öt olimpiai bajnok különböző okból hiányzott, ott volt viszont három régi-új játékos is, akinek behívása azt jelzi: még minden jelölt számára adott a lehetőség a pekingi csapattagság kiharcolására. Ezt erősítette meg Kemény Dénes szövetségi kapitány, amikor az edzőtábor tapasztalatait összegezve az ötkarikás felkészülés és csapatkeresés további stációit is érintette.

"Kifejezetten jó érzés volt látni, hogy mindenki örömmel, elszántan, a lehető legjobbat nyújtani akarván vett részt a fűzfői közös munkában, amely egyértelműen roppant hasznosnak bizonyult" - nyilatkozta Kemény Dénes.

"Egy kezemen meg tudnám számolni, hányan vannak, akik lényegesen többet tudnak annál, mint amit most mutattak, mert a nagy többség jól vagy nagyon jól teljesített. Én szerettem volna, ha még idén, a két ünnep között is tudunk találkozni hasonló körülmények közepette, ám mivel ezt nem teszi lehetővé a decemberi Magyar Kupa-sorozat, benne a karácsonyt követő hétvégén esedékes elődöntő és döntő, legközelebb csak jövő februárban tudunk ismét együtt dolgozni. Bő három hónap múlva találkozik tehát megint a keret, s a tesztelésre bőven módot adó egy hét alatt, 18. és 24. között - többször is változó összetételben - gyakorolunk majd előbb a németekkel Hódmezővásárhelyen, barátságos meccseken, majd a kecskeméti Volvo-kupán, amelyen az ausztrál, a kanadai és a román válogatott vesz még részt."

A mostani edzőtábor "jelenléti ívének" sajátosságára kitérve - merthogy a keretbe hosszú idő, sokhónapos szünet után kapott újból meghívást az olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás és Varga Tamás, illetve a világbajnok Varga II Zsolt - Kemény Dénes elmondta, hogy a "hármakkal" külön is leül még beszélgetni, de konkrétummal sem az ő, sem a többiek ötkarikás kilátásait illetően nem szolgált. Általános érvénnyel szögezte le ugyanakkor, hogy tavaszra mindenkinek, aki nála szerepelni akar, húsz-harminc százalékkal kell javulnia játéktudásban.

"Senki sem érezheti magát biztonságban, mindenkinek meg kell harcolnia az olimpiai csapatba kerülésért " - fogalmazott a kapitány, akinek irányításával a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni olimpián is aranyérmes lett a magyar válogatott.