Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators sorozatban aratott nyolc győzelem után először kapott ki az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az előző idényben döntős kanadai alakulat az elmúlt hetekben gyengélkedő vendég Washington Capitalstól szenvedett vereséget.

A Tampa Bay Lightning ugyanakkor első alkalommal nyert idegenben a szezonban. A Pittsburgh Penguins sztárja, Sidney Crosby megszakítás nélkül 15. mérkőzésén szerzett pontot, és ez egyéni csúcs.

Amint az várható volt, bejelentette visszavonulását Eric Lindros, az 1995-ös idény legértékesebb játékosa. A 2002-es olimpián aranyérmes kanadai csatár sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy ötmillió dollárt adományoz szülővárosának, az Ontario tartományban fekvő London egészségügyi központjának, ahol számos alkalommal kezelték.

A 34 esztendős klasszis nem tudott teljes pályafutást befutni, mert összesen nyolcszor szenvedett agyrázkódást, és így viszonylag kevés mérkőzésen szerepelhetett. Tizenhárom év alatt 760-szor lépett jégre a lehetséges közel 1200-ból, és soha sem nyert Stanley-kupát. Megfordult a Philadelphia Flyersben, a New York Rangersben, a Toronto Maple Leafsben és a Dallas Starsban.

A Los Angeles Times lap értesülése szerint Scott Niedermayer, a liga egyik legjobb hátvédje mégsem fejezi be sikerekben gazdag pályafutását, és december közepén visszatér a címvédő Anaheim Duckshoz.

A 34 esztendős kiválóság már edz korábbi NHL-esekkel. Az olimpiai és világbajnok, négyszeres Stanley-kupa-győztes hátvédnek - akinek testvére, Rob megfordult a Ferencvárosban - elvileg 2009-ig szóló szerződése van az Anaheimmel, amely nélküle gyengén szerepel, jelenleg nincs rájátszást érő helyen.

Az előző playoff legértékesebb játékosának választott Scott Niedermayer 1053 alapszakasz-mérkőzésen 608 pontot gyűjtött.

eredmények:
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 4-1
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4-2
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1-5
Boston Bruins - Montreal Canadiens 1-2
Ottawa Senators - Washington Capitals 1-4
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 5-2
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-3