Vágólapra másolva!
Jao Ming 34 ponttal járult hozzá csapata, a Houston Rockets Charlotte Bobcats elleni idegenbeli győzelméhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Charlotte hat perccel a vége előtt még hét ponttal vezetett, végül a Houston hárommal bizonyult jobbnak. A vendég együttesben Tracy McGrady a 26 pontjából 12-t az utolsó szakaszban szerzett.

Ezen a játéknapon megszerezte első győzelmét a Miami Heat és a Washington Wizards. A 2006-ban bajnokságot nyert Miami annak ellenére tudott győzni a New York Knicks otthonában, hogy ezúttal is nélkülözte legjobbját, Dwyane Wade-et és nem is igazán játszott jól. A pontszegény összecsapáson azonban a hazaiak még a vendégeknél is rosszabbul, mindössze 37 százalékos pontossággal céloztak, így a meccs utolsó nyolc pontját jegyző Heat fordított és 75-72-re nyert. A fővárosi együttesnek szintén hat mérkőzésre volt szüksége szezonbéli első sikeréhez. Az Atlanta Hawks pályáján elsősorban Caron Butler (24 pont) és Antawn Jamison (23 pont, 13 lepattanó) kiváló játékának köszönhetően győzött a Wizards.

A nap egyetlen hazai győzelme a címvédő San Antonio Spurs nevéhez fűződik, amely esélyt sem adott a Milwaukee Bucksnak. Az összecsapás már az első félidőben eldőlt, miután a nagyszünetre 27 pontos előnyt szorgoskodott össze a Spurs.

A Miamival és a Washingtonnal ellentétben a Seattle Supersonics híveinek továbbra is várniuk kell az első nyert meccsre: a Sonics ezúttal a Detroit Pistonstól kapott ki, így 0/7-es mérleggel ligautolsó.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Washington Wizards 90-101
New York Knicks - Miami Heat 72-75
Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets 72-93
Charlotte Bobcats - Houston Rockets 82-85
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 113-88
Seattle Supersonics - Detroit Pistons 103-107
Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 95-103.