Vágólapra másolva!
Makszim Kondratyev nem volt hajlandó az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Anaheim Ducks tartalékcsapatában szerepelni, így inkább a hazája élvonalában szereplő szentpétervári együttesében folytatja pályafutását.

Az orosz hátvéd ebben a szezonban négy mérkőzésen lépett jégre az anaheimi alakulatban, a szakmai stáb azonban a farmklubba száműzte őt. Ott viszont nem kívánt játszani, inkább hazatért.

Ugyan a tengerentúli gárda hivatalosan felfüggesztette Kondratyev játékjogát, eltiltani nem tudja, mert az orosz szövetség nem írta alá az NHL és a nemzetközi szövetség (IIHF) átigazolási megállapodását.

* * *

Martin Brodeurnek, a New Jersey Devils kapusának második nekifutásra sem sikerült elérnie 500. győzelmét, csapata ezúttal a New York Rangerstől kapott ki.

Erről leginkább Jaromir Jagr tehet, aki egy-egy találattal és gólpasszal járult hozzá a Parkőrök sikeréhez. Brodeur 24 lövésből csak 20-at hárított, így tovább kell várnia, hogy a kapusok között másodikként elérje a mérföldkövet jelentő 500. sikert. E tekintetben Patrick Roy a csúcstartó, a kanadai portás 551 győzelemmel vonult vissza.

Brodeur legközelebb pénteken - magyar idő szerint szombat hajnalban -, a New York Islanders ellen szerezheti meg az 500. diadalt.

A legutóbbi NHL-játéknap eredményei:
New Jersey Devils - New York Rangers 2-4
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 4-2
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 6-1
Dallas Stars - San Jose Sharks 3-4, szétlövéssel
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 0-1, szétlövéssel

Szerencsés kimenetelű repülőgép-balesetet szenvedett a Detroit Red Wings. A csapat a St. Louis Blues elleni idegenbeli mérkőzés után szállt gépre, amely azonban az egyik kerék meghibásodása miatt leszaladt a kifutóról, és kicsit oldalra dőlt. Az ijedtségen kívül senkinek semmi baja nem esett. A Red Wings így addig St. Louisban marad, amíg egy új gép nem érkezik értük.