Vágólapra másolva!
Csoportellenfelei kezébe került az MKB Veszprém sorsa a férfikézilabda-Bl-ben, ugyanis a magyar bajnoki ezüstérmes 28-23-ra kikapott a szlovén Celje Pivovarna Lasko vendégeként. Mocsai Lajos együttese akkor juthat tovább, ha az utolsó körben nyer a Valur Reykjavík otthonában, a Gummersbach pedig legyőzi a Celjét.

Fontos összecsapáson lépett pályára az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata Celjében. Az F csoport 5. fordulójának rangadóján ugyanis a továbbjutás volt már a tét. A csoportelsőséget ugyanis a német Gummersbach nem engedte ki a kezéből, miután 34-22-re legyőzte az izlandi Valur Reykjavíkot, a második hely megszerzésére pedig a magyar bajnoki ezüstérmesnek volt nagyobb esélye, hiszen pontelőnnyel utazott a szlovén városba.

A hazaiak egy hete Izlandon buktak, s ez nemcsak két pontba, de Kasim Kamenica edző állásba is került. Az új tréner Slavko Ivezic lett, aki egyszer, a 2001/2002-es bajnokságban egyszer már beugrott - akkor Josip Sojat helyére.

Eredmény, férfikézilabda-BL, 5. forduló, F csoport:
Celje Pivovarna Lasko (szlovén) - MKB Veszprém KC 28-23 (15-14)
Celje, 5000 néző
v.: Gjeding, Hansen (dán)
gól: Kozlina 6, Sulic 5, Gajic 4, Koksarov 4, Spiler 3, Stojanovic 2, Furlan 1, Gorensek 1, Terzic 1, Kos 1, illetve Sesum 7, Iváncsik T. 4, Iváncsik G. 3, Markovic 3, Gál 3, Vujin 1, Ilyés 1, Perez 1


Jól kezdte a találkozót a magyar együttes, hiszen Iváncsik Gergő révén sikerült megszerezni a vezetést, ám 1-2 után gyorsan fordított a Celje, Kos góljával 3-2-re már a hazaiaknál volt az előny. Nem ízlett a nyitott falas, mozgékony védekezés Ilyéséknek, a beállóst nem sikerült megjátszani, az átlövéseket pedig Skof kapus hárította.

A 12. percben már 8-4-et mutatott az eredményjelző, Koksarov, Spiler, majd Sulic is betalált, négyre növelve a szlovén előnyt. Peric - aki korábban éppen a Celjével nyert Bajnokok Ligáját - a 14. percben találkozott először a labdával, ez fontos momentum lett a csapat életében, hiszen Sesum pazar, páros lábról felugorva elengedett átlövésével, majd Iváncsik Tamás két ziccerével pillanatok alatt sikerült 9-8-ra felzárkózni.

Sőt, a 20. percre a jobbszélső harmadik találatával 10-10-re módosult az állás, 14-12-nél azonban Mocsai Lajos kénytelen volt időt kérni. A hajrában még felsejlett, hogy elhúz három góllal a hazai együttes, ám 15-13-nál kiváló védekezéssel sikerült labdát szerezni, Gál nem hibázott, s mivel az utolsó másodpercekben Koksarov cunderezett labdája a lécre pattant, maradta 15-14-es állás.

A második félidő Markovic egyenlítő találatával indult, Peric nagyon elkapta a fonalat, tíz perc alatt mindössze két gólt kapott, ám a vontatott támadójáték miatt nem sikerült átvenni a vezetést. Eklemovic gyengélkedését nem bírta el a csapat (jött is helyette Perez), csupán Gál és Sesum pároskapcsolata, és utóbbi góljai jelentettek némi megnyugvást.

Egy elszórakozott emberelőny után a 44. percben Iváncsik Gergő révén végre sikerült ismét visszaszerezni a vezetést (18-19), sőt, Perez első találatával a mérkőzésen először kettő gól lett a különbség.

Ivezic azonnal időt kért, ez meg is tette hatását, hiszen a 48. percben Koksarov találatával már a Celjénél volt az előny, ezt még sikerült továbbnövelni, 20-23-nál Mocsai mester rendelte magához tanítványait. Az első támadásból Koksarov négyre növelte az előnyt - nyolc perccel a vége előtt ez már behozhatatlannak tűnt. Főleg úgy, hogy a Veszprém majdnem emberelőnyben játszhatta végig a hajrát, ám nem sikerült közelebb kerülni.

A mérkőzést végül 28-23-ra a Celje nyerte meg, s lépéselőnybe került a továbbjutást illetően: amennyiben az utolsó fordulóban, hazai pályán pontot szerez a Gummersbachtól, a németekkel együtt továbbjut. Ha kikap, akkor a Veszprém reykjavíki sikerrel még felléphet a csoport második helyére.

A másik mérkőzésen:
VfL Gummersbach (német) - Valur Reykjavík (izlandi) 34-22 (16-10)

A csoport állása:

1. VfL Gummersbach5410166-1399
2. Celje Pivovarna Lasko5212142-1325
3. MKB Veszprém KC5122153-1474
4. Valur Reykjavik5104127-1702